Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha:Τι είπε στο conference call για επισφάλειες

Πιο ισχυρά αλλά και ποιοτικότερα σε σχέση με το Q2 χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου η διοίκηση της Alpha Bank σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Alpha:Τι είπε στο conference call για επισφάλειες
Πιο ισχυρά αλλά και ποιοτικότερα σε σχέση με το Q2 χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου η διοίκηση της Alpha Bank σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξάνονται, ενώ το μέγεθος βελτιώνεται και ποιοτικά λόγω της μείωσης στην εξάρτηση από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων. Όπως τόνισε, η συμβολή των ομολόγων στο NII μειώθηκε κατά 14 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της μείωσης του χαρτοφυλακίου κρατικών ομολόγων της τράπεζας. 

Στο μέτωπο των επισφαλειών, η διοίκηση της Alpha Bank έκανε λόγο για πτώση στον ρυθμό αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι σωρευτικές προβλέψεις της τράπεζας ανέρχονται πλέον στο 1,6 δισ. ευρώ. 

Σχολιάζοντας τις τάσεις στις επισφάλειες, η Alpha τόνισε ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων οφείλεται κυρίως στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης, και δη σε αυτές της Ρουμανίας και της Κύπρου, ενώ μειώνονται οι επισφάλειες στην Ελλάδα.   

Στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της τράπεζας τόνισε τη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση της Alpha, όπου το spread των χορηγήσεων αυξάνεται, τη στιγμή που μειώνεται το spread στις καταθέσεις.

Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I υπερβαίνει πλέον το 10%

Ακόμη, η τράπεζα επισήμανε τον περιορισμό της αύξησης του κόστους κάτω του 3%.
  
* Η παρουσίαση της Alpha Bank, η οποία αφορά στα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2009, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v