Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρηση Γ. Στρίντζη από Blue Star - ΕΠΑΤΤ

Την παραίτηση του για ”προσωπικούς λόγους” από τα διοικητικά συμβούλια της Επιχειρήσεις Αττικής αλλά και της Blue Star (Στρίντζης) υπέβαλε ο κ. Γεράσιμος Στρίντζης. Πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για διαφωνία του γνωστού εφοπλιστή με την πλευρά Παναγόπουλου για τη στρατηγική των δύο εταιριών, σε μια περίοδο γενικότερης ρευστότητας στις εξελίξεις του κλάδου.

Αποχώρηση Γ. Στρίντζη από Blue Star - ΕΠΑΤΤ
Αιφνιδίως υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Blue Star Ναυτιλιακή (Στρίντζης), κ. Γεράσιμος Στρίντζης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ο κ. Στρίντζης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Πηγές της αγοράς ωστόσο υποστηρίζουν ότι υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ του κ. Στρίντζη και της διοίκησης των Επιχειρήσεων Αττικής, ως προς τη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσει η εταιρία, την επόμενη περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η έξοδος Στρίντζη απο τη διοίκηση των δύο εταιριών προκαλεί νέα ανατροπή του σκηνικού στην ελληνική ακτοπλοϊα,

Κι αυτό την ώρα που σειρά ανοικτών θεμάτων έχει εμφανιστεί στο σύμπλεγμα των Μινωϊκών με την Minoan Flying Dolphins, όπου έχουν εκδηλωθεί προσπάθειες ελέγχου των εξελίξεων απο μετοχικής αλλά και διοικητικής απόψεως, τα νήματα των οποίων φαίνεται να κινούνται απο εταιρίες του εξωτερικού, δηλαδή την Σανταλεσάντρο στις Μινωϊκές και τη Sea Containers στην HFD.

Η εταιρία Επιχειρήσεις Αττικής αποτελεί το στρατηγικό επενδυτή στην Blue Star Ναυτιλιακή (Στρίντζης), ελέγχοντας ποσοστό που αγγίζει το 47-49%, έναντι περίπου 40% για την πλευρά Στρίντζη.

Νέος διευθύνων σύμβουλος με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ανέλαβε ο μέχρι πρότινος διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, κ. Μιχάλης Σακέλλης, και πρόεδρος μη εκτελεστικός ο κ. Σπύρος Πασχάλης.

Το euro2day.gr επικοινώνησε με το στέλεχος των Επιχειρήσεων Αττικής κ. Γιάννη Κρητικό, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τους λόγους που οδήγησαν σε παραίτηση τον κ. Στρίντζη, λέγοντας ότι απλά η εταιρία Επιχειρήσεις Αττικής έλαβε γνώση της επιστολής παραίτησής του.

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε τις ιδιότητες των μελών ως ακολούθως:

* Χαράλαμπος Πασχάλης - Πρόεδρος / Μη Εκτελεστικό μέλος

* Μιχάλης Γιαλούρης - Αντιπρόεδρος / Εκτελεστικό μέλος

* Μιχάλης Σακέλλης - Διευθύνων Σύμβουλος / Εκτελεστικό Μέλος

* Σπυρίδων Πασχάλης - Εντεταλμένος Σύμβουλος/Εκτελεστικό μέλος

* Αλέξανδρος Παναγόπουλος - Σύμβουλος / Εκτελεστικό μέλος

* Αντώνης Δημοσθ. Στρίντζης - Σύμβουλος / Εκτελεστικό μέλος

* Περικλής Παναγόπουλος - Σύμβουλος / Εκτελεστικό μέλος

* Δημήτριος Κλάδος - Σύμβουλος / Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

* Εμμανουήλ Καλπαδάκης - Σύμβουλος / Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v