Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Κύπρου: "Στο H2 του 2010 η σταθεροποίηση"

«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο η οποία θα συνεχιστεί το 2010, ίσως και το 2011. Με τη διαφορά ότι ευελπιστούμε πως από το β’ εξάμηνο του 2010 θα υπάρξει η σταθεροποίηση της ανάπτυξης", δήλωσε ο CEO της Τρ. Κύπρου.

Τ. Κύπρου: Στο H2 του 2010 η σταθεροποίηση
«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο η οποία θα συνεχιστεί το 2010, ίσως και το 2011. Με τη διαφορά ότι ευελπιστούμε πως από το β’ εξάμηνο του 2010 θα υπάρξει η σταθεροποίηση της ανάπτυξης.

Χρειάζεται προσοχή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, έτσι ώστε να οδηγηθούμε δυνατοί στην έξοδο από την κρίση, η οποία ήταν πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο».

Αυτό τόνισε πριν από λίγο στη Συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Α. Ηλιάδης.

Σχολιάζοντας την έκτακτη εισφορά που επέβαλε μέσω της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, είπε ότι «Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε γιατί το σημαντικότερο αυτήν τη στιγμή είναι η οικονομία να πάει καλά. Εάν η ελληνική οικονομία βελτιωθεί, θα είναι καλό για όλους και για την Τράπεζα».

Ωστόσο, επεσήμανε, ότι σταδιακά πρέπει να δημιουργήσουμε την εικόνα κυρίως προς τους ξένους επενδυτές, ότι το θεσμικό πλαίσιο, που κατ’ ουσίαν είναι το φορολογικό, είναι σταθερό.

Έτσι ώστε, να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη στις αγορές.

Παίρνοντας τον λόγο ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος κ. Γ. Σειραδάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το ιδιωτικό πτωχευτικό δίκαιο, υπογραμμίζοντας τη συμφωνία του ως προς αυτό, αρκεί να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, και να μην μεταλλαχθεί σε μαζικό φαινόμενο και να αξιοποιηθεί από δανειολήπτες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του συγκροτήματος της Τρ. Κύπρου αναφέρθηκαν και στην πορεία της ρωσικής θυγατρικής Uniastum Bank, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της, τονίζοντας ότι σήμερα υπολειτουργεί στο 1/3 των δραστηριοτήτων της, γεγονός που σημαίνει ότι στο μέλλον μπορεί να αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς ιδιαίτερες επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά το ρυθμό αύξησης των δανείων της Τράπεζας Κύπρου για το 2010, υποστήριξαν ότι με δεδομένο το οικονομικό περιβάλλον, και ανάλογα τις συνθήκες, η Τράπεζα θα αναπτύξει τις χορηγήσεις της πιο προσεχτικά το α’ εξάμηνο του 2010 και με πιο γοργούς ρυθμούς το β’ εξάμηνο του ιδίου έτους.

Στο μέτωπο της ρευστότητας, ο α’ γενικός διευθυντής του συγκροτήματος κ. Γιάννης Κυπρή, τόνισε ότι η Τράπεζα είναι κεφαλαιακά ισχυρή και η εξάρτησή της από τη διατραπεζική αγορά και τις άλλες μορφές δανεισμού παραμένει μηδενική και δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συνεχίζοντας ο κ. Κυπρή, πρόσθεσε ότι στις αρχές του 2010 και ανάλογα τις συνθήκες στις αγορές, η διοίκηση της Τράπεζας θα εξετάσει τη δημιουργία ενός νέου business plan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v