Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άβαξ: Έργο 156,5 εκατ. ευρώ στην Πολωνία

Η J&P Άβαξ ανακοινώνει ότι στις 4/11/2009 υπέγραψε με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 156,5 εκατ. ευρώ. Στα 450 εκατ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο.

Άβαξ: Έργο 156,5 εκατ. ευρώ στην Πολωνία
Η J&P Άβαξ ανακοινώνει ότι στις 4/11/2009 υπέγραψε με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση για τη μελέτη και κατασκευή του έργου "MOTORWAY A4 RZESZOW - KORCZOWA, SECTION RADYMNO - KORCZOWA 647+455 - 668+837", συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ 156,5 εκατ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη της προεπιλογής, η J&P Άβαξ προεπιλέχθηκε και διεκδίκησε το έργο μόνη της έχοντας ως αντιπάλους πολύ σημαντικά ονόματα του διεθνούς κατασκευαστικού δυναμικού, όπως τις εταιρίες EUROVIA-WARBUD, MOTA-STRABAG, BUDIMEX-FERROVIAL, MOSTOSTAL-ACCIONA, AUTOSTRADA WSCHODNIA-ALPINE-ERBUD, DTP TERRASSEMENT, DRAGADOS-POL AQUA, SANDO, POLYMEX MOSTOSTAL-DOPRΑSTAV.

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμού η J&P Άβαξ Α.Ε. ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου.

Ο δρόμος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Πολωνίας και αποτελεί το τελικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α4, ο οποίος διατρέχει όλη τη χώρα φτάνοντας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται, η παρούσα σύμβαση αφορά στη μελέτη και κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Α4 στο τμήμα μεταξύ Radymno και Korczowa στα σύνορα με την Ουκρανία,
συνολικού μήκους 21,38 χλμ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας. Το τελικό τμήμα μήκους 4,5 χλμ. που φτάνει στα σύνορα θα έχει εξαρχής τρεις λωρίδες συν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση, ενώ ο υπόλοιπος αυτοκινητόδρομος θα έχει τη δυνατότητα ανάλογης αναβάθμισης στο μέλλον.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κόμβου 21 γεφυρών συνολικού εμβαδού 45.100 μ2 και μήκους 1.740 μέτρων και δύο οργανωμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινητιστών. Η προθεσμία του έργου είναι 30 μήνες.

Τέλος, τονίζεται ότι η νέα αυτή σύμβαση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων έξι που έχει υπογράψει από τον Μάιο του 2005 και ήδη έχει εκτελέσει και εκτελεί η εταιρία στο πλαίσιο της επέκτασής της στην αγορά της Πολωνίας. Ήδη το ανεκτέλεστο των έργων της J&P Άβαξ Α.Ε. στην Πολωνία, μαζί με την παρούσα σύμβαση, υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v