Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Στα 2 ευρώ η τιμή διάθεσης (4ν/25π)

Το Δ.Σ. της Attica Grouρ θα προτείνει στην έκτακτη Γ.Σ. στις 25/11/09 την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών έως 18,8 εκατ. ευρώ με την έκδοση 22.658.192 νέων μετοχών σε αναλογία 4ν/25π, με τιμή διάθεσης 2 ευρώ.

Attica Group: Στα 2 ευρώ η τιμή διάθεσης (4ν/25π)
Το Δ.Σ. της Attica Grouρ συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 25/11/09, για να αποφασίσει την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέχρι το ποσό των 18.806.299,36 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
 
Σύμφωνα με την έκθεση του Δ.Σ., θα εκδοθούν 22.658.192 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας  0,83 ευρώ σε αναλογία 4 νέες ανά 25 παλαιές, με τιμή διάθεσης 2 ευρώ ανά μετοχή και με σκοπό την άντληση κεφαλαίων ύψους 45.316.384 ευρώ.

Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 2 ευρώ για κάθε μία νέα μετοχή. Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών και της τιμής διάθεσης θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού ιδίων κεφαλαίων "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής των δύο επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων, που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Daewoo της Κορέας, για λογαριασμό 100% θυγατρικών εταιριών της Attica, συνολικού κόστους 137 εκατ. ευρώ περίπου καθώς και για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης του ομίλου.

Τα πλοία παραγγέλθηκαν τον Ιούνιο του 2009 και θα παραδοθούν το πρώτο τον Μάιο του 2011 και το δεύτερο τον Ιανουάριο του 2012. Τα νέα πλοία του ομίλου είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εξυπηρετήσουν συνδέσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας με νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπου το μέγεθος της λεκάνης των λιμένων σε ορισμένα νησιά περιορίζει το ολικό μήκος των πλοίων που μπορούν να τα προσεγγίσουν.

Η παραγγελία αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Attica Group, η οποία στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια της εταιρίας να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλει στην ανάπτυξη των νησιών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

Το ίδιο ναυπηγείο έχει ναυπηγήσει προ ολίγων ετών για την Attica τα ιδιαίτερα επιτυχημένα πλοία Blue Star Paros, Blue Star Naxos και Blue Star Ithaki.

Σχετικά με τη χρήση των κεφαλαίων που θα αντληθούν, ο όμιλος θα διαθέσει ποσό 26 εκατ. ευρώ περίπου εντός του α΄ εξαμήνου του 2010, για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής των ανωτέρω δύο επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων.

Το εναπομείναν ποσό των 19,3 εκατ. ευρώ περίπου θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης του ομίλου. Η ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης κρίθηκε απαραίτητη μετά την εκταμίευση, εντός του γ΄ τριμήνου του 2009, από τα ίδια κεφάλαια του ομίλου συνολικού ποσού 56,1 εκατ. ευρώ περίπου. Ειδικότερα ο όμιλος κατέβαλε από τα διαθέσιμά του: α) τον Ιούλιο του 2009 το ποσό των 25,7 εκατ. ευρώ στα ναυπηγεία Daewoo της Κορέας, μετά την υπογραφή των συμβολαίων για τη ναυπήγηση των ανωτέρω δύο πλοίων και β) τον Οκτώβριο του 2009 το ποσό των 30,4 εκατ. ευρώ για την παραλαβή του νεότευκτου υπερσύγχρονου πλοίου Ro-Pax Superfast II.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v