Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης σε κυβέρνηση: "Μακριά από λαϊκισμούς"

"Μακριά από λαϊκισμούς και πολιτικοποίηση" συνέστησε, στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, αναφέροντας ότι τα έσοδα του Οργανισμού στην ελληνική οικονομία αντιστοιχούν στο 2,6% του ΑΕΠ.

Βουρλούμης σε κυβέρνηση: Μακριά από λαϊκισμούς
"Μακριά από λαϊκισμούς και πολιτικοποίηση" συνέστησε, πριν από λίγο, στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, αναφέροντας ότι τα έσοδα του Οργανισμού στην ελληνική οικονομία αντιστοιχούν στο 2,6% του ΑΕΠ.

Νωρίτερα, από το βήμα της Quido Kerkoff, μέλος του Δ.Σ. της Deutsche Telecom, άφησε αιχμές για την ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί τροχοπέδη στις επενδύσεις όπως και η υψηλή φορολογία, ενώ΄ανέφερε ότι η D.T. αναμένει 250εκ. ευρώ από την επένδυση στον Οργανισμό.
 
Στην ομιλία του στο πλαίσιο του 11ου συνεδρίου τηλεπικοινωνιών Infocom, ο κ. Βουρλούμης ανέφερε ότι το 2009 ο οργανισμός εισέφερε στα δημόσια οικονομικά με 400εκ. με άμεσους φόρους και μερίσματα, ενώ οι επενδύσεις κατά την περίοδο 2005-09 ανήλθαν μόνο για την σταθερή τηλεφωνία στα 1,3δις ευρώ.
 
Αφού έκανε την παρουσίαση της ισχυρής θέσης του ΟΤΕ, ο πρόεδρος κάλεσε το κράτος να σεβαστεί, ουσιαστικά, τον Οργανισμός αναφέροντας χαρακτηριστικά "το κράτος ενώ τα τελευταία 15 χρόνια τεμάχιζε τον οργανισμό σε φέτες πουλώντας τον συνέχεια, φέρεται σαν ιδιοκτήτης που νοιάζεται για μικροπολιτική και όχι για την υγεία του Οργανισμού".

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της ΕΕΤΤ, σχολιάζοντας ότι μετέτρεψε τον ΟΤΕ σε πειρματόζωο.

Σχετικά με την οπτική ίνα ανέφερε ότι πραγματοποιεί επενδύσεις για την ανάπτυξη δικτύου κορμού μήκους 24.000 χλμ. και σχολιάζοντας το φιλόδοξο σχέδιο του κράτους ανέφερε ότι είναι επενδύσεις που γίνονται στα χαρτιά.

Νωρίτερα, από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Kerhoff ήταν αιχμηρός για την γραφειοκρατία και την υψηλή φορολογία στην κινητή τηλεφωνία που επηρεάζει και το mobile broadband.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v