Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Μέρισμα 0,50 ευρώ για το 2003

Τον περαιτέρω περιορισμό των επενδυτικών δαπανών της Cosmote και κατά το τρέχον έτος, επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Ε. Μαρτιγόπουλος κατά τη διάρκεια της γ.σ. Εγκριση μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Cosmote: Μέρισμα 0,50 ευρώ για το 2003
Δεν είναι στις προτεραιότητες του ΟΤΕ η αύξηση του μεριδίου στην Cosmote, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Η γενική συνέλευση της Cosmote ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,50 ευρώ για τη χρήση του 2003. Δικαίωμα λήψης του μερίσματος έχουν οι εγγεγραμμένοι μέχρι και σήμερα 8 Ιουνίου 2004 Μέτοχοι, ενώ από αύριο, 9 Ιουνίου 2004, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα για τη χρήση 2003.

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τα τέλη Ιουνίου 2004.

Εξάλλου, τον περαιτέρω περιορισμό των επενδυτικών δαπανών της Cosmote και κατά το τρέχον έτος, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Οι επενδυτικές δαπάνες που το 2002 αντιπροσώπευαν ποσοστό 19% του συνολικού τζίρου, μειώθηκαν σε 13,6% το 2003 και αναμένεται η περαιτέρω μείωση τους.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στο γεγονός ότι το δίκτυο της Cosmote θεωρείται πλέον, πλήρες και η μείωση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν οι ”Ολυμπιακές δαπάνες”.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρτιγόπουλος, η Cosmote βρίσκεται στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά μεταξύ ομοειδών εταιριών με βάση την απόδοση της μετοχής.

Επίσης, ο κ. Μαρτιγόπουλος δήλωσε ότι στόχος της διοίκησης είναι η σταθερά αυξανόμενη μερισματική απόδοση ως αποτέλεσμα της αύξησης των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας.

Η γενική συνέλευση της Cosmote, ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ενέκρινε και όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν οι βασικοί οροι της σύμβασης με την OTE International Solutions (OTEGlobe) αναφορικά με την παροχή στην Cosmote διεθνών υπηρεσιών περιαγωγής με τη χρήση τεχνολογίας 2,5ης γενιάς (GPRS).

Επιπλέον, έγκριση έλαβαν και οι όροι της σύμβασης με τον ΟΤΕ, αναφορικά με την παροχή στην Cosmote υπηρεσιών Περιαγωγής 2ης γενιάς και υπηρεσιών που αφορούν στη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών περιαγωής, καθώς και τους όρους της σύμβασης με τη θυγατρική του ΟΤΕ, ”Temagon Τεχνολογικές και Επιχειρηματικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΑΕ”, αναφορικά με την υπεκμίσθωση στην Temagon γραφείων στην οδό Μαρίνου Αντύπα 90, Νέο Ηράκλειο.

Τέλος, εγκρίθηκε η εναρμόνιση του καταστατικού της εταιρίας με βάση το νέο καθεστώς, προκείμενου να δίνεται η δυνατότητα έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων με ανταλλάξιμες ομολογίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εγκρίθηκε επίσης η μεταφορά της έδρας της εταρίας από το δήμο Αθηναίων στο δήμο Αμαρουσίου, με αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με τον πρόσφατο νόμο περί ομολογιακών δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v