Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LukOil: Καθοριστικής σημασίας το 23% των ΕΛΠΕ

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται από τα στελέχη της Lukoil, η απόκτηση του 23% των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για την παραπέρα επέκταση της εταιρίας στην αγορά των Βαλκανίων αλλά και στην αγορά του φυσικού αερίου.

LukOil: Καθοριστικής σημασίας το 23% των ΕΛΠΕ
Η παραπέρα επέκταση της ρωσικής Lukoil στην αγορά των Βαλκανίων, φαίνεται να επηρρεάζεται καθοριστικά από την απόκτηση του 23% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) σε συνεργασία με τον όμιλο Λάτση. Αυτό διαφάνηκε από τα λεγόμενα των στελεχών της Lukoil κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ομίλου σε θεσμικούς επενδυτές.

Οπως αναφέρθηκε από τα στελέχη του ομίλου, στην περίπτωση που εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση η πρόταση που υπέβαλε για την απόκτηση του 23% των ΕΛ.ΠΕ, θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά και θα ενδυναμώσει παραπέρα τη θέση της στα Βαλκάνια. Παράλληλα εκτιμάται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης στην κατανάλωση πετρελαίου στην Ελλάδα θα κινηθούν κοντά στα επίπεδα του 6-7%, ενώ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων η αύξηση αυτή θα ξεπεράσει το 33%.

Πέρα από την δυνατότητα για την δραστηριοποίησή της στην ελληνική και τη βαλκανική πετρελαϊκή αγορά, η Lukoil, εκδηλώνει και ενδιαφέρον για την αγορά φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η Lukoil, μέσω των ΕΛ.ΠΕ και του στρατηγικού μεριδίου που κατέχουν στη ΔΕΠΑ, θα διεισδύσουν και στη δυναμική όπως χαρακτηρίζεται ελληνική αγορά φυσικού αερίου, εκτιμώντας ότι έως το 2015 θα αυξηθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς βιομηχανική, εμπορική, οικιακή κατανάλωση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v