Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Ασύρματη δικτύωση για Sex Form

Oλοκλήρωθηκε πρόσφατα από τη Space Hellas, η ασύρματη δικτύωση του ομίλου Sex Form, με σκοπό την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται οι θυγατρικές εταιρίες και τα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Space: Ασύρματη δικτύωση για Sex Form
Oλοκλήρωθηκε πρόσφατα από τη Space Hellas, η ασύρματη δικτύωση του ομίλου Sex Form, ενός από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους παραγωγής και εμπορίας γυναικείων και παιδικών εσωρούχων, ειδών ένδυσης και υφασμάτων.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη μελέτη, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την τεχνική υποστήριξη ενός ασύρματου ιδιωτικού δικτύου WAN με χρήση της τεχνολογίας direct sequence spread spectrum (DSSS) στα 2.4 GHz, για την ασύρματη δικτύωση (microwave link) point to multipoint, πέντε σημείων ανά την Αθήνα.

Στόχος της συγκεκριμένης λύσης, ήταν η απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται οι θυγατρικές εταιρίες και τα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Σημειώνεται ακόμη, ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική υλοποίηση, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων, τον εξειδικευμένο έλεγχο των εγκαταστάσεων του ομίλου από ειδικό προσωπικό. Λόγω αυτού, προέκυψε η επιτακτική ανάγκη για την ανύψωση πυλώνα 15μ., με στόχο την επίτευξη οπτικής επαφής (Line Of Sight-LOS) και τελικά, διασύνδεσης με τα άλλα, απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία ανά την Αθήνα.

Παράλληλα, η Space Hellas μελέτησε και υλοποίησε ένα εφεδρικό ενσύρματο δίκτυο ISDN προκειμένου να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση πτώσης του ασύρματου δικτύου του ομίλου, χωρίς η μετάβαση να γίνεται αντιληπτή από τον τελικό χρήστη.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επιτυχημένη υλοποίηση του νέου ασύρματου δικτύου τoυ ομίλου Sex Form, είναι του οίκου Alvarion, ενώ ο εξοπλισμός του ενσύρματου, είναι του οίκου Cisco Systems.

Με την υλοποίηση του ιδιωτικού αυτού εταιρικού δικτύου WAN, επιτυγχάνεται μέσω ενός γρήγορα αποσβέσιμου εφάπαξ κόστους, η αποφυγή υψηλών τηλεπικοινωνιακών χρεώσεων καθώς και η άμεση επικοινωνία και διάχυση της πληροφορίας μεταξύ των εταιριών του ομίλου Sex Form.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v