Υπόμνημα ΟΜΥΛΕ- Λιμενεργατών σε Λ. Κατσέλη

Υπόμνημα με παρατηρήσεις-επισημάνσεις κατέθεσαν, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλών Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ. Υ. Λ. Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Υπόμνημα ΟΜΥΛΕ- Λιμενεργατών σε Λ. Κατσέλη
Υπόμνημα με παρατηρήσεις-επισημάνσεις επί του Ν.3755/2009 «Παραχώρηση Προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ ΟΛΠ» στην Cosco Pacific κατέθεσαν, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλών Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ. Υ. Λ. Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Τα διοικητικά συμβούλια αναμένουν συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό προκειμένου να λάβουν τις θέσεις της επί του υπομνήματος.

Στο υπόμνημα διατυπώνεται η θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ότι η Σύμβαση Παραχώρησης και οι διατάξεις φοροαπαλλαγών συνιστούν ένα πλήρες αποικιοκρατικό καθεστώς, το οποίο όπως επισημαίνεται θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Εθνική Οικονομία, την βιωσιμότητα και την προοπτική της ΟΛΠ ΑΕ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές τους σχέσεις.

Ειδικότερα στο υπόμνημα επισημαίνεται: «Προς τεκμηρίωση αυτού αναφέρονται ενδεικτικά ρυθμίσεις, οι οποίες καταφανέστατα υποδηλώνουν τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της σύμβασης παραχώρησης.

Αναδεικνύονται οι χαριστικές φορολογικές διατάξεις που δόθηκαν εκ των υστέρων και εκτός της υπογραφείσης σύμβασης και οι οποίες αποτελούν μετά από δική μας καταγγελία αντικείμενο έρευνας της ΕΕ. Ήδη η ΕΕ ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να σταλούν νέες απαντήσεις.

Αναδεικνύεται η παντελής απουσία του Δημοσίου από μία ζωτικής σημασίας δραστηριότητα για την οικονομική ζωή του τόπου, καθώς και τον καθορισμό της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων. Προς τούτο κατατέθηκαν στοιχεία από τη διεθνή εμπειρία για τη μέριμνα που έχει ληφθεί για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Συμφέροντος και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι λιμενεργάτες στις 17 Οκτωβρίου είχαν αποφασίσει την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, μετά την πρόταση που τους είχε υποβάλει η Λούκα Κατσέλη για πάγωμα της ένταξης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά για 15 μέρες, διορία η οποία λήγει στις 2 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v