Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση της κατανάλωσης τον Ιούλιο ζητά η ΔΕΗ

Τη μείωση ή και την περικοπή της κατανάλωσης τον επόμενο μήνα ζητά από τους μεγάλους πελάτες η ΔΕΗ, καθώς τον Ιούλιο παρατηρούνται οι μέγιστες αιχμές του συστήματος.

Μείωση της κατανάλωσης τον Ιούλιο ζητά η ΔΕΗ
του Σταμάτη Ζησίμου

Σε επαφές με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες για την περικοπή φορτίων κατά το μήνα Ιούλιο βρίσκεται η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ ζητά από τους μεγάλους πελάτες να μειώσουν ή και να περικόψουν τις καταναλώσεις τον επόμενο μήνα στον οποίο παρατηρούνται οι μέγιστες αιχμές του συστήματος.

Επαφές της ΔΕΗ με τους μεγάλους καταναλωτές γίνονται κάθε χρόνο, εντούτοις, οι περυσινές καταναλώσεις - ρεκόρ (περίπου 9.000 MW) αλλά και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι εύλογο να επιτείνουν την ανησυχία για πιθανή έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, οι βιομηχανίες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ανησυχία της ΔΕΗ, προωθώντας την ικανοποίηση αιτημάτων τους, όπως αυτό που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή την προσθήκη ακόμη μιας ζώνης τιμολόγησης στο τιμολόγιο Α-150 για τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με το μέτρο αυτό, ”δίνεται μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής στις βιομηχανικές μονάδες, έτσι ώστε να επωφελούνται από την προσφορά χαμηλότερων τιμών”.

Πάντως, αρμόδιοι παράγοντες από τη ΔΕΗ διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν τίθεται κανένα θέμα έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο, πολύ δε περισσότερο τον Αύγουστο, μήνα των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού οι καταναλώσεις είναι αισθητά χαμηλότερες από αυτές του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v