Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με 22,5% στην Elpedison Ενεργειακή

Η HE&D, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει πλέον ποσοστό 22,5% της Elpedison Ενεργειακή, ενώ ποσοστό 75% και 2,5% κατέχουν αντίστοιχα οι Elpedison και Χαλκόρ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με 22,5% στην Elpedison Ενεργειακή
Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει ότι στα πλαίσια της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, που υπεγράφη την 3η Ιουλίου 2008, μεταξύ εταιρειών των ομίλων ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, EDISON SpA και Βιοχάλκο ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της 'ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΙΣΒΗΣ Α.Ε.' (στην οποία η θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. συμμετείχε με ποσοστό 30%, ενώ ποσοστό 65% και 5% κατείχαν αντίστοιχα οι εταιρίες ELPEDISON B.V. και Χαλκόρ) από την 'ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε', η οποία μετονομάστηκε σε Elpedison Ενεργειακή.

Σημειώνεται ότι συνέπεια της ως άνω συγχώνευσης, η Elpedison Ενεργειακή κατέχει πλέον την ήδη λειτουργούσα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390 MW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την μονάδα συνδυασμένου κύκλου 420 MW στη Θίσβη Βοιωτίας, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συγχώνευσης και στα πλαίσια τις αρχικής συμφωνίας, ποσοστό συμμετοχής 19,2% του μ.κ. της Elpedison Ενεργειακή μεταβιβάστηκε από την Elpedison., στης οποίας το μ.κ. συμμετέχουν από κοινού σε αναλογία 50/50 η ΕΛΠΕ και η EDISON SpA, προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. (θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ) έναντι τιμήματος 28,18 εκατ. ευρώ.

Πλέον, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. (HE&D) κατέχει ποσοστό 22,5% της 'ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.', ενώ ποσοστό 75% και 2,5% κατέχουν αντίστοιχα οι εταιρείες ELPEDISON B.V. και Χαλκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v