Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Δικαίωση για σχέση ανταλλαγής με ΕΤΒΑ

Τη δικαίωσή της στο θέμα της σχέσης ανταλλαγής μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΒΑ πέτυχε η πρώτη, όπως προκύπτει από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε στις 17 Μαΐου 2004. Με την ίδια απόφαση απορρίπτεται και η πρόσθετη παρέμβαση Δημοσίου- Trafalgar.

Πειραιώς: Δικαίωση για σχέση ανταλλαγής με ΕΤΒΑ
Τη δικαίωσή της στο θέμα της σχέσης ανταλλαγής μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΒΑ, πέτυχε η πρώτη, όπως προκύπτει από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε στις 17 Μαΐου 2004.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Πειραιώς, με την απόφαση του Πρωτοδικείου απορρίφθηκε η αγωγή που είχε υποβληθεί εναντίον της για την σχέση ανταλλαγής των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΒΑ, από μετόχους της μειοψηφίας που εκπροσωπούσαν ποσοστό μικρότερο του 1% της ΕΤΒΑ.

Με την ίδια απόφαση, όπως αναφέρεται, απορρίφθηκε και η πρόσθετη παρέμβαση εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς, που είχαν ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο και η εταιρία Trafalgar.

”Το Δικαστήριο δικαίωσε την Τράπεζα Πειραιώς, κρίνοντας ότι η σχέση ανταλλαγής ήταν δίκαιη και εύλογη και η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση της συγχώνευσης από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΒΑ, απολύτως νόμιμη”, επισημαίνεται.

Εξάλλου, αναφέρεται καταληκτικά, επί των αυτών θεμάτων εξεδόθη και άλλη, πρόσφατη δικαστική απόφαση, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία δικαιώνει πάλι την Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v