Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AS Company: Συμφωνίας συνεργασίας με Warner Bros

Στη σύναψη πανευρωπαϊκής συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία Warner Bros προχώρησε η AS Company για το σχεδιασμό και τη διανομή Η/Υ για παιδιά στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Προς ίδρυση θυγατρικής στη Ρουμανία.

AS Company: Συμφωνίας συνεργασίας με Warner Bros
Στη σύναψη πανευρωπαϊκής συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία Warner Bros προχώρησε η AS Company για το σχεδιασμό και τη διανομή Η/Υ για παιδιά στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο αρχικά είναι τριετούς διάρκειας, από τα πιο μακροχρόνια που έχει συνάψει η Warner και ισχύει από την 1/5/2004 εώς τις 30/12/2007.

Οι βασικοί χαρακτήρες που θα αναπτύξει, σε πρώτη φάση, η AS Company στα νέα προϊόντα είναι τα looney tunes και ο batman, ενώ οι πρώτοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διατεθούν στην ελληνική αγορά τον Οκτώβριο του 2004.

Παράλληλα, το συμβόλαιο παρέχει στην AS Company τη δυνατότητα να εξάγει τα νέα προϊόντα σε 60 χώρες, δίνοντας προτεραιότητα σύμφωνα με τη διοίκηση της, στις αγορές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Κύπρου. Σημειώνεται ότι για την διανομή των προϊόντων στο εξωτερικό θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο πωλήσεων εταιριών με τις οποίες η εισηγμένη έχει ήδη στενή συνεργασία.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει η εταιρία από τη συγκεκριμένη συμφωνία θα αποτυπωθούν στους ισολογισμούς του 2005 και 2006, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η AS Company επελέγη από την Warner Bros για την υλοποίηση του πανευρωπαϊκής εμβέλειας συμβολαίου, ανάμεσα σε πολλές άλλες ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις λόγω της πολύχρονης εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει στον τομέα των Η/Υ για παιδιά.

Παράλληλα, η AS Company δρομολογεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ρουμανία, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση της, κατόπιν σχετικής έρευνας αγοράς που πραγματοποίησε στη περιοχή διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μία δυναμική αγορά που θα έχει έντονη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Με στόχο την εκμετάλλευση της αναπτυξιακής πορείας της γειτονικής χώρας, η εισηγμένη θα ιδρύσει εκεί θυγατρική, ενώ στα άμεσα επενδυτικά της σχέδια περιλαμβάνεται η λειτουργία δύο καταστημάτων λιανικής πώλησης στο Βουκουρέστι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι, το μελλοντικό επενδυτικό πλάνο της εταιρίας προβλέπει την ανάπτυξη στην περιοχή δικτύου διανομής ανάλογου με αυτό που διαθέτει στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις επενδυτικές της κινήσεις εντός Ελλάδος, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επένδυση που υλοποιεί η AS Company στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία Fun Park, ύψους 1,75 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα αγοράς και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, ενώ παράλληλα έχουν γίνει τα βασικά έργα υποδομής και το πάρκο αναψυχής αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της AS Company, η εταιρία θα διανείμει για το 2003 μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,015 ευρώ που είχε διανείμει πέρυσι. Στόχος της διοίκησης για το 2004 είναι να επιτύχει αύξηση κερδών κατά 22%, στα 2,128 εκατ. ευρώ και αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 21,1% στα 16,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v