Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 75% η Elpedison στην Elpedison Ενεργειακή

Η Ελληνικά Πετρέλαια ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΙΣΒΗΣ Α.Ε., η οποία μετονομάστηκε σε ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Με 75% η Elpedison στην Elpedison Ενεργειακή
Η Ελληνικά Πετρέλαια ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας, που υπεγράφη την 3η Ιουλίου 2008, μεταξύ της Ελληνικά Πετρέλαια και της EDISON SpA, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΙΣΒΗΣ Α.Ε.
 
Η εταιρία ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΙΣΒΗΣ Α.Ε. (στην οποία συμμετείχε με ποσοστό 65% η εταιρία ELPEDISON B.V., ενώ ποσοστό 35% συνολικά κατείχαν οι εταιρίες Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη και Χαλκόρ) απορροφήθηκε από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., η οποία μετονομάστηκε σε ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. (ποσοστό 100% κατείχε η ELPEDISON B.V.).

Σημειώνεται ότι η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. διαχειρίζεται την ήδη σε λειτουργία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390 MW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη. Η μονάδα αυτή αποτελεί τον πρώτο ανεξάρτητο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Η ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΙΣΒΗΣ Α.Ε. ολοκληρώνει την κατασκευή μονάδας 420 MW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θίσβη Βοιωτίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συγχώνευσης και στο πλαίσιο τις αρχικής συμφωνίας, ποσοστό συμμετοχής 21% του μετοχικού κεφαλαίου της ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. μεταβιβάστηκε από την ELPEDISON B.V., στης οποίας το μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν από κοινού σε αναλογία 50/50 η Ελληνικά Πετρέλαια και η EDISON SpA, προς την εταιρία Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη (θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ) και στην εταιρία Χαλκόρ.
 
Το αντίτιμο ανέρχεται σε 30,7 εκατ. ευρώ και όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί η ELPEDISON B.V. κατέχει ποσοστό 75% της ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., ενώ ποσοστά 22,5% και 2,5% κατέχουν η Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη και η Χαλκόρ αντίστοιχα.

Επίσης, υλοποιώντας τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, η ELPEDISON B.V. ίδρυσε την εταιρία ELPEDISON Εμπορική Α.Ε., με σκοπό το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, τη λιανική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v