ΕΥΠΙΚ: Ισχυρή αμφισβήτηση των επιλογών διοίκησης

Εν μέσω ισχυρής αμφισβήτησης των επιλογών της διοίκησης Γεωργακόπουλου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Πίστης. Στη γ.σ. παραβρέθηκε ο Π. Ψωμιάδης, ενώ η πλευρά Τζιβέλη καταψήφισε την απόφαση για το ομολογιακό δάνειο, αλλά και τον ισολογισμό του 2003.

ΕΥΠΙΚ: Ισχυρή αμφισβήτηση των επιλογών διοίκησης
Εν μέσω ισχυρής αμφισβήτησης των επιλογών της διοίκησης Γεωργακόπουλου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου Ασπίς Πρόνοια, Παύλος Ψωμιάδης, εκπροσωπώντας ποσοστό 2,5%, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού της χρήσης του 2003, ενώ υπερψήφισε την απόφαση για την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η πρόταση για το ομολογιακό δάνειο συνάντησε την ισχυρότατη αντίδραση της πλευράς Τζιβέλη, με αποτέλεσμα τόσο η πρόταση για το ομολογιακό όσο και ο ισολογισμός της χρήσης του 2003 να καταψηφισθούν σε ποσοστό 28% επί παρόντων του 84% του μετοχικού κεφαλαίου.

Νομικοί κύκλοι, μιλώντας στο euro2day.gr, εξέφρασαν την άποψη ότι εξετάζεται η νομιμότητα της απόφασης της γενικής συνέλευσης για το ομολογιακό δάνειο, καθώς δεν είναι σαφές εάν απαιτείται ή όχι αυξημένη πλειοψηφία για παρόμοια απόφαση.



Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η πρόταση για το ομολογιακό δάνειο στερείται επαρκούς αιτιολόγησης, καθώς στους λόγους της έκδοσης η διοίκηση Γεωργακόπουλου ανέφερε σε γενικές γραμμές την ανάγκη κεφαλαίων για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, την ολοκλήρωση του νέου μηχανογραφικού περιβάλλοντος (για το οποίο νωρίτερα είχε πει πως ολοκληρώθηκε) και το ”ισχυρό ταμείο” για περαιτέρω επέκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ομολογιακό δάνειο θα είναι πενταετές με ετήσιο επιτόκιο 5%, με την έκδοση 1.000 ομολογιών ονομαστικής αξίας 5.000 ευρώ η κάθε μία και με δικαίωμα προτίμησης σε μετόχους και συνεργάτες του δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v