Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Δεν εξετάζει ΑΜΚ

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αυτό διότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Αλ. Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αυτό διότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Αλ. Μάνος, διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αντίστοιχη της κίνησης της Alpha Bank, δήλωσε τα εξής:

Τράπεζα Πειραιώς δεν εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αυτό διότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, ενώ ο δείκτης equity Tier I εκτιμάται σήμερα στο 8,2% -χωρίς να περιλαμβάνονται οι προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου ύψους 370 εκατ. ευρώ και τα υβριδικά κεφάλαια- έναντι 7,4% τον Δεκέμβριο του 2008. O δείκτης μόχλευσης ενσώματα ίδια κεφάλαια προς ενσώματο ενεργητικό (tangible equity to tangible assets) του ομίλου Πειραιώς βρίσκεται σήμερα άνω του 5,7% από το 5% τον Δεκέμβριο του 2008.

Συνεπώς, η οργανική κερδοφορία και η προσεκτική διαχείριση των κινδύνων μας επιτρέπουν να αναπτυσσόμαστε με ασφάλεια χωρίς την ανάγκη αναζήτησης επιπρόσθετων κεφαλαίων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v