ΟΛΠ: Παραιτήσεις υπέβαλαν τα μέλη του ΔΣ

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν γίνει δεκτές από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΟΛΠ: Παραιτήσεις υπέβαλαν τα μέλη του ΔΣ
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν γίνει δεκτές από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία στο λιμάνι. «Γι΄αυτό ακριβώς ακολουθούμε μια πορεία επίλυσης του ζητήματος μέσω του διαλόγου», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει διορία στους εργαζόμενους για τη λήξη της απεργίας τους, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» και πως «θέλουμε το συντομότερο δυνατό να επιλυθεί η κατάσταση».

Επιπλέον, σχετικά με το αν στα σχέδια της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση είναι να δοθεί και ο προβλήτας 1, ο εκπρόσωπος είπε «κατηγορηματικά», ότι «δεν υπάρχει θέμα».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος του λιμανιού του Πειραιά, ο εκπρόσωπος «θύμισε» ότι «παραλάβαμε μια σύμβαση για την οποία είχαμε διατυπώσει πολλές επιφυλάξεις».

«Χρέος της κυβέρνησης», πρόσθεσε, «είναι να διαχειριστεί την κατάσταση» και πρόσθεσε ότι η "επιτυχία" της κυβέρνησης συνίσταται στο ότι υπάρχει εν εξελίξει μια κινητικότητα και διάλογος ανάμεσα στους εργαζόμενους και την ΣΕΠ, ώστε να βγούμε από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Επισήμανε ότι «εφόσον υπάρχει διάλογος σε εξέλιξη, δεν υπάρχει απόλυτη αδιαλλαξία».

Σε άλλη ερώτηση για ορισμένες αποφάσεις που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ υπέγραψε λίγο πριν τις εκλογές και που «επιδεινώνουν αυτή τη στιγμή το διάλογο», ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση τις εξετάζει και πως κάποιες τις έχει ήδη "παγώσει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v