Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fοurlis: Παρουσίαση σε ΕΘΕ και ΣΜΕΧΑ

Τις θετικές επιπτώσεις τόσο της αναδιάρθρωσης των εταιριών όσο και της επέκτασης σε νέες δραστηριότητες του Ομίλου Fοurlis ανέπτυξε σήμερα σε παρουσίαση στα μέλη της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών και ΣΜΕΧΑ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Βασίλης Φουρλής.

Fοurlis:  Παρουσίαση σε ΕΘΕ και ΣΜΕΧΑ
Τις θετικές επιπτώσεις τόσο της αναδιάρθρωσης των εταιριών όσο και της επέκτασης σε νέες δραστηριότητες του Ομίλου Fοurlis ανέπτυξε σήμερα σε παρουσίαση στα μέλη της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών και ΣΜΕΧΑ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Βασίλης Φουρλής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα ΙΚΕΑ της Αθήνας που βρίσκεται στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο κ. Φουρλής αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται για το μέλλον σε κάθε έναν από τους βασικούς κλάδους δραστηριότητας του Ομίλου, που είναι η χονδρική πώληση ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, η λιανική ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών μέσω των καταστημάτων Κωτσόβολος, ΡαδιοΑθήναι και Οne Way, το λιανικό εμπόριο επίπλων και οικιακού εξοπλισμού μέσω των καταστημάτων ΙΚΕΑ, η λιανική αθλητικών ειδών μέσω των καταστημάτων Intersport καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη νέα δυναμική που προσθέτουν στον όμιλο τα καταστήματα ΙΚΕΑ, στην συνεχιζόμενη εντυπωσιακή πορεία τόσο από πλευράς τζίρου αλλά και αποτελεσμάτων του καταστήματος της Θεσσαλονίκης αλλά και στην τεράστια επιτυχία που σημειώνει το κατάστημα της Αθήνας τις πρώτες έξι εβδομάδες λειτουργίας του.

Η επιτυχημένη αυτή πορεία αποτυπώνεται στον κύκλο εργασιών του καταστήματος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 11,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2004 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003 αλλά και της Αθήνας το οποίο τον πρώτο ενάμιση μήνα λειτουργίας έχει ξεπεράσει σημαντικά τις προβλέψεις της διοίκησης.

Τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport ανήλθαν σε 20 μετά και το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο Βουκουρέστι τον Μάιο, ενώ παρουσίασαν αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 27% το πρώτο τρίμηνο του 2004 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

Η εταιρία αναμένεται και φέτος ότι θα συνεισφέρει στην κερδοφορία του Ομίλου μετά την περυσινή πρώτη κερδοφόρα χρήση της. Στα σχέδια του Ομίλου είναι να αναπτύξει συνολικά 25 καταστήματα στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2005 και να προχωρήσει στην επέκταση των καταστημάτων Intersport εκτός από τη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο.

Στη λιανική ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ο Όμιλος δείχνει να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα της αναδιάρθρωσης, τόσο της One Way με το κλείσιμο όλων των ανεξάρτητων καταστημάτων και την δημιουργία shop in shop μέσα στα καταστήματα Κωτσόβολος, όσο και με την αναδιάρθρωση του λειτουργικού κόστους και της αποτελεσματικότητας των καταστημάτων Κωτσόβολος και Ράδιο Αθήναι. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία One Way παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 44,5%.

Η εταιρία Κωτσόβολος μέσα σε μία αγορά με έντονο ανταγωνισμό κατάφερε να αυξήσει το πρώτο τρίμηνο τον κύκλο εργασιών κατά 3,5% αλλά και να μειώσει περαιτέρω τα αποθέματα και τον δανεισμό της σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003.

Ο κλάδος της χονδρικής ηλεκτρικών συσκευών και κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 49% το πρώτο τρίμηνο του 2004 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία των κινητών τηλεφώνων SAMSUNG.

Τα παραπάνω στοιχεία εξηγούν τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε ο Όμιλος το πρώτο τρίμηνο του 2004 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003 και όπως εξήγησε ο κύριος Φουρλής προοιωνίζουν την κερδοφορία της χρήσης 2004.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο τρίμηνο σε 129,6 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 17,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003, ενώ το μικτό κέρδος έφθασε τα 33,2 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 17,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003. Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ έναντι ζημιών 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v