Τι απαντούν οι Μινωικές για Sea Container

Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Μινωικών Γραμμών και Sea Container για την πώληση της συμμετοχής στην Ηellas Flying Dolphins, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή της προς το Χ.Α. η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών. Ολο το παρασκήνιο.

Τι απαντούν  οι Μινωικές για Sea Container
Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Μινωικών Γραμμών και Sea Container για την πώληση της συμμετοχής στην Ηellas Flying Dolphins, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή της προς το Χ.Α. η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη διοίκηση της κρητικής ακτοπλοϊκής εταιρίας, η ”περαιτέρω ανάπτυξη της HFD αποτελεί στρατηγικό στόχο”, ενώ οι ίδιοι συμπληρώνουν πως ”δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής”.

Η επιστολή έρχεται σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος στην εφημερίδα ”Το Βήμα”, σύμφωνα με το οποίο γίνεται ”παζάρι για την πώληση του 31,6% που κατέχουν οι Μινωικές στην HFD”.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι υπέρ της προσφοράς της Sea Container τάσσονται τα επτά από τα δώδεκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κρητικής εταιρίας, ενώ η προσφορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι συνολικού ύψους 69 εκατ. ευρώ ή 3 ευρώ ανά μετοχή.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση των Μινωικών Γραμμών χαρακτηρίζουν ανακριβή τα αναγραφόμενα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr στην επιστολή προς το Χ.Α. αμφισβητείται η ύπαρξη επιστολής από πλευράς Sea Container, όπως και το ενδεχόμενο 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου να τάσσονται υπέρ της συμφωνίας.

Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι αναγνωρίζουν ότι έχουν υπάρξει επαφές της Sea Container με θεσμικούς και άλλους μεγαλοεπενδυτές που κατέχουν μετοχές της HFD με σκοπό την εξαγορά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v