Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΞΥΣΤΟ Ιταλίας: Επίθεση της SNAI στην Intralot!

Ο Πρόεδρος της SNAI καταφέρθηκε σήμερα με δριμύτατα σχόλια εναντίον του CEO της Intralot κ. Αντωνόπουλου για τις αποδιδόμενες δηλώσεις στον τελευταίο γύρω απο τη κατάληξη του διαγωνισμού για το ΞΥΣΤΟ στην Ιταλία.

ΞΥΣΤΟ Ιταλίας: Επίθεση της SNAI στην Intralot!
Ο Πρόεδρος της SNAI, Maurizio Ughi, της τρίτης σε μέγεθος Ιταλικής εταιρειας στο χώρο των λοταριών και στοιχηματισμού, με πάνω απο 10.000 σημεία πώλησης στην Ιταλία και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο, καταφέρθηκε σήμερα με δριμύτατα σχόλια εναντίον του CEO της Intralot κ. Αντωνόπουλου για τις αποδιδόμενες δηλώσεις στον τελευταίο γύρω απο τη χθεσινή κατάληξη του διαγωνισμού για το ΞΥΣΤΟ (Gratta e Vinci) στην Ιταλία.

Ο νικητής ήταν και ο μοναδικός προσελθών, η ιταλική εταιρεία Lottomatica. Οι υπόλοιπες εταιρείες, ευρωπαϊκές και η ελληνική Intralot, απεχώρησαν με διάφορες προφάσεις λίγο πριν το καταλυτικό χρονικό ορόσημο της χθές.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Ρώμη, όπως τις μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agicos, ο κ. Maurizio Ughi είπε:

"Με ξάφνιασαν τα σχόλια του CEO της Intralot σχετικά με την απόφασή τους να μη πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του Gratta e Vinci (ΞΥΣΤΟ).

Εμείς (στη SNAI) έχουμε εντίμως δηλώσει οτι δεν θα συμμετάσχουμμε για οικονομικούς λόγους και θα ήταν καλύτερα αν η Intralot ακολουθούσε την ίδια γραμμή αντί να στρεβλώνει την αλήθεια.

Λέγοντας οτι μια προσφορά για το Gratta e Vinci δεν θα ήταν μια επικερδής επένδυση αντιφάσκει με την συμπεριφορά της Intralot στην περίπτωση της συμμετοχής τους στη Τουρκική λοταρία.

Ο διαγωνισμός είχε κερδηθεί απο την Intralot με μια προσφορά τους κοντά στο 1% (περιθώριο ακαθάριστων εσόδων), πολύ χαμηλό από τη σκοπιά της κερδοφορίας.

Η αγορά της Gratta e Vinci στην Ιταλία είναι μια αγορά των 10 δισ. ευρώ το χρόνο, με ένα περιθώριο κέρδους της τάξεως του 3,9%, πολύ υψηλότερο από την περίπτωση της Τουρκίας.

Μπορεί η έξοδός τους από τον διαγωνισμό στην Ιταλία ακριβώς να οφείλεται στα κόστη που έχουν σχέση με τον διαγωνισμό της Τουρκίας.

Δεν είναι αληθές ότι η αγορά δεν είναι κερδοφόρα: Τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά απ΄ο,τι ο Αντωνόπουλος έχει πεί (ότι είναι)".

Οι επίμαχες δηλώσεις απο πλευράς της Intralot χθές, όπως τις μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, έχουν ως εξής:

"Η Ελληνική εταιρεία Intralot αποφάσισε να μην λάβει μέρος στον Ιταλικό Διαγωνισμό του ΞΥΣΤΟ (Gratta e Vinci) εξ αιτίας των χαμηλών περιθωρίων κερδοφορίας του.

Σ΄ενα σημείωμα της Intralot, ο CEO της (κ.) Αντωνόπουλος είπε ότι «η κερδοφορία μιας σημαντικής κεφαλαιακής επένδυσης ειναι χαμηλή εξ αιτίας των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού».

Ο Αντωνόπουλος είπε ότι είναι αισιόδοξος για την Ιταλική αγορά στοιχηματισμού, προσθέτοντας ότι "η Εταιρεία (του) θα αναζητήσει καλύτερες ευκαιρίες επένδυσης, όπως τις βιντεολοταρίες."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v