Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά το ταξίδι του i-mode στην Ελλάδα

Με σύνθημα ”Συναρπαστικά απλό” ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2004 η διάθεση της υπηρεσίας i-mode της CosmΟΤΕ, που παρέχει τη δυνατότητα πλοήγησης στο Internet μέσω κινητού τηλεφώνου. Το σύνολο των ενημερωτικών υπηρεσιών του euro2day.gr διατίθεται μέσω του i-mode.

Ξεκινά το ταξίδι του i-mode στην Ελλάδα
του Σταμάτη Ζαχαρού

Με σύνθημα ”Συναρπαστικά απλό” ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2004 η διάθεση της υπηρεσίας i-mode της CosmOTE.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης στο Internet μέσω κινητού τηλεφώνου, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ΝΤΤ DoCoMo, τη μεγαλυτερη εταιρία κινητής στην Ιαπωνία και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Μέσω του i-mode θα είναι φυσικά διαθέσιμο και το Euro2day.gr.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η απλότητα και στόχος της CosmOTE είναι να παρέχει όλες τις δυνατές πληροφορίες που μπορεί κάποιος χρήστης της να αναζητήσει.

Όπως τόνισε τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος όσο και οι επίσημοι προσκεκλημένοι της εταιρίας από τις χώρες όπου το i-mode έχει ήδη λανσαριστεί, βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η ύπαρξη επαρκούς περιεχομένου και για το σκοπό αυτό η εταιρία έχει συνάψει συμφωνίες με τους μεγαλύτερους παρόχους περιεχομένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που παρέχουν πληροφορίες για 14 κατηγορίες, όπως ενημέρωση, καιρός, οικονομία, αθλητικά, chatting, χάρτες, διασκέδαση, ring tones και παιχνίδια.

Η χρέωση γίνεται με βάση τον όγκο των μεταφερόμενων υπηρεσιών και είναι 1 ευρωλεπτό/kb, ενώ για τους συνδρομητές κάποιων από τα sites θα απαιτούνται μέχρι 3 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτιγόπουλο, πολλά από τα sites που θα είναι διαθέσιμα θα παρέχονται χωρίς χρέωση, με σκοπό την εξοικείωση του χρήστη με την υπηρεσία.

Ο κ. Μαρτιγόπουλος είπε επίσης, πως το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από οποιαδήποτε εταιρία στην Ευρώπη.

Το i mode έρχεται στη χώρα μας έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις υπόλοιπες χώρες όπου έχει ήδη παρουσία, δηλαδή το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ταϊβάν.

Η CosmOTE, όπως αναφέρθηκε στη συνένετυξη τύπου, αποτελεί την πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που ανέπτυξε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή σε μόλις έξι μήνες από την έναρξη του έργου, την τεχνολογική υποδομή αλλά και τις απαραίτητες συνέργιες και είναι έτοιμη να διαθέσει τις υπηρεσίες i-mode.

Επιπλέον, η CosmOTE αποτελεί τη μοναδική εταιρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που διαθέτει από την αρχή τις υπηρεσίες i-mode σε όλους τους πελάτες της, δηλαδή στους συνδρομητές συμβολαίου και τους πελάτες καρτοκινητής, ταυτόχρονα.

Εξάλλου, καινοτομώντας και στον τομέα των συσκευών, η CosmOTE αποτελεί την πρώτη εταιρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ξεκινά την εμπορική διάθεση υπηρεσιών i-mode με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα ιδιαίτερα πρωτότυπων αλλά και τεχνολογικά εξελιγμένων συσκευών.

Οι νέες i-mode συσκευές διαθέτουν έγχρωμες οθόνες με εξαιρετική ανάλυση εικόνας, ενσωματωμένη κάμερα, δυνατότητες πολλαπλών εφαρμογών και θα παρέχονται αποκλειστικά από την CosmOTE σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Ειδικότερα, τα πρώτα διαθέσιμα μοντέλα i-mode συσκευών είναι τα: NEC N 331i, NEC N 400i, NEC N 410i, και Panasonic P 341i, ενώ η εταιρία θα συνεχίσει να εμπλουτίζει το εύρος των i-mode συσκευών σε συνεργασία και με άλλους σημαντικούς κατασκευαστές.

Σημειώνεται ότι η CosmΟΤΕ, πρώτη στη χώρα μας διαθέτει στην αγορά τις συσκευές της πρωτοπόρου ιαπωνικής εταιρίας NEC.

Οι εξελιγμένες και συναρπαστικές υπηρεσίες i-mode συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με χαμηλές χρεώσεις, προσιτές σε όλους.

Πιο συγκεκριμένα, η ενεργοποίηση και χρήση της υπηρεσίας i-mode θα προσφέρεται χωρίς μηνιαίο πάγιο, ενώ οι συνδρομητές θα χρεώνονται μόνο για το σύνολο του όγκου των δεδομένων που αποστέλλουν ή λαμβάνουν (0,01 ευρώ ανά ΚByte).

Επιπλέον, οι πελάτες της CosmΟΤΕ μπορούν να εγγραφούν σε όποιο επίσημο site επιθυμούν, καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή (από 0 ευρώ έως 3 ευρώ) που θα μπορεί να ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα. Ορισμένα sites παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και κάποια άλλα χρεώνουν μέρος αυτών. Η πρόσβαση στα ανεξάρτητα sites και η χρήση του e-mail γίνεται χωρίς μηνιαία συνδρομή, ενώ χρεώνεται μόνο ο όγκος αποστολής και λήψης δεδομένων.

Η CosmOTE προσφέρει το i-mode εντελώς δωρεάν, δηλαδή χωρίς μηνιαία συνδρομή για τα επίσημα sites και χωρίς χρεώσεις για την αποστολή και λήψη δεδομένων, έως τις 15 Ιουλίου 2004, με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των πελατών της με τις νέες υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες i-mode παρέχονται τόσο από τα αποκλειστικά καταστήματα της CosmΟΤΕ όσο και από το εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v