Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό το ΣτΕ για εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό

Με πλειοψηφία 15 προς 10 η ολομέλεια του ΣτΕ είπε "όχι" στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου και του δημαρχιακού μεγάρου στον Βoτανικό.

Αρνητικό το ΣτΕ για εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό
Με πλειοψηφία 15 προς 10 η ολομέλεια του ΣτΕ είπε "όχι" στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου και του δημαρχιακού μεγάρου στον Βoτανικό, την κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει η Μπάμπης Βωβός.

H ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου ωστόσο επιτρέπει την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Ο τίτλος της Βωβός υποχωρεί αυτήν την ώρα στο Χ.Α. κατά 10,8%, στα 4,78 ευρώ, ενώ νωρίτερα οι απώλειες έφτασαν έως και το 23,3%, στα 4,11 ευρώ.


Βωβός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υλοποίησης του project

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρίας Μπάμπης Βωβός, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποκλείει ρητά την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση εξασφάλισης ισορροπίας πρασίνου στην περιοχή, να υλοποιηθεί το project.

Η Μπάμπης Βωβός προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες για να καλύψει την απαίτηση του ΣτΕ, όπως έχει ήδη αναφέρει το euro2day.gr σε πρωινό ρεπορτάζ.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι οι αλλαγές επί του αρχικού σχεδίου καθώς και σχετική νομοθετική ρύθμιση θα μπορούσαν να επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μπάμπης Βωβός, τονίζει ότι το project μπορεί να προχωρήσει ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ. "Η κατάσταση μπορεί να αποκατασταθεί, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα συμβαλλόμενα μέρη θα κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις", τονίζει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v