Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Οικολογικές" δεσμεύσεις Βωβού

Η Μπάμπης Βωβός ανακοινώνει ότι οι διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του Ν. 3481/2006 είναι προϊόν επιστημονικών μελετών για την επί δεκαετίες χρονίζουσα ανάπλαση των περιοχών Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού.

Η Μπάμπης Βωβός ανακοινώνει ότι οι διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του Ν. 3481/2006 είναι προϊόν επιστημονικών μελετών των αρμόδιων υπηρεσιών (του Οργανισμού Αθήνας και του ΥΠΕΧΩΔΕ), για την επί δεκαετίες χρονίζουσα ανάπλαση των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά την ψήφιση του νόμου η εταιρία προέβη στην αγορά των ιδιοκτησιών ΕΤΜΑ - ΕΛΛΑΤΕΞ, που καταλάμβαναν έκταση 106 στρεμμάτων, με επικείμενα βιομηχανικά κτίρια επιφάνειας άνω των 110.000 τ.μ.

Σημειώνεται ότι με ακράδαντη εμπιστοσύνη στον νόμο που ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, η εταιρία εφάρμοσε πιστά τις διατάξεις του άρθρου 12 του νόμου και, επί διετία περίπου, προέβη στην εκτέλεση των εργασιών πλήρους κατεδάφισης των επικείμενων βιομηχανικών κτιρίων και κατασκευής πλέον του 70% του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων μέχρι την 4η Δεκεμβρίου 2008, οπότε, έπειτα από προσφυγή 130 πολιτών, διεκόπησαν οι εκτελούμενες εργασίες από το ΣτΕ, με συνέπεια:

* Να παρεμποδιστεί η συνέχιση του σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου της διπλής ανάπλασης της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

* Να βρεθούν εκτός εργασίας εκατοντάδες απασχολούμενοι στο έργο.

* Να υποστεί η εταιρία τις αντίστοιχες οικονομικές επιπτώσεις. 

* Να ματαιωθεί η εισροή στη χώρα μας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από συμπεφωνημένη πώληση του έργου σε επενδυτή του εξωτερικού.

Όπως επισημαίνεται, δεδομένου ότι η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται σε λοιπά θέματα πλην του ισοζυγίου του πρασίνου, τα εμπλεκόμενα μέρη, η εταιρία μας και ο δήμος Αθηναίων, θα πρέπει να προβούμε στις αναγκαίες παραχωρήσεις, ώστε το ισοζύγιο του πρασίνου να μην υφίσταται καμία μείωση.

Από την πλευρά της εταιρίας σημειώνεται ότι δεσμεύεται στη διαμόρφωση ολόκληρου του ακάλυπτου χώρου του ΟΤ 45α, συνολικής έκτασης 25 και πλέον στρεμμάτων, σε κοινόχρηστο πράσινο κατά τις διατάξεις του ΓΟΚ, την κατασκευή ενός οικολογικά απόλυτα αποδεκτού κτιρίου, με πράσινη στέγη κ.λπ., πρόβλεψη τεράστιων δεξαμενών για την αποθήκευση ομβρίων υδάτων, προκειμένου να επαναχρησιμοποιούνται για τους εκτεταμένους πράσινους κήπους, στους οποίους προβλέπεται η φύτευση περισσότερων από 600 δέντρων κ.λπ.

Κατόπιν των ανωτέρω, η εταιρία ευελπιστεί ότι η κυβέρνηση, μετά την αναμενόμενη δημοσίευση της απόφασης από το ΣτΕ, θα προβεί άμεσα στη ρύθμιση της διπλής ανάπλασης για τη συνέχιση του έργου και την ολοκλήρωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v