Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διευκρινίσεις για ανάφλεξη στον Ασπρόπυργο

Από συσσώρευση αερίου καυσίμου στον αγωγό καυσαερίου στην έξοδο της γεννήτριας, προκλήθηκε ανάφλεξη στον αγωγό καυσαερίων (στις 27/05) της μιας εκ των δύο γεννητριών παραγωγής ρεύματος του διυλιστηρίου Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Η ανάφλεξη που προκλήθηκε στις 27 Μαΐου στο διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο, προήλθε από συσσώρευση αερίου καυσίμου στον αγωγό καυσαερίων στην έξοδο της γεννήτριας πιθανότατα από μη-λειτουργία του αυτοματισμού, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι στις 27 Μαΐου 2004 και ώρα 00:25 έγινε ανάφλεξη στον αγωγό καυσαερίων της μίας εκ των δύο γεννητριών παραγωγής ρεύματος του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου.

Από το συμβάν έγινε διάρρηξη του αγωγού καυσαερίων. Στην ανακοίνωση των Ελληνικών Πετρελαίων αναφέρεται ότι δεν υπήρξε οιοσδήποτε τραυματισμός και η προκληθείσα ανάφλεξη αντιμετωπίσθηκε από το προσωπικό με φορητά πυροσβεστικά μέσα, ενώ συμπληρώνει ότι η λειτουργία του διυλιστηρίου δεν επ ηρεάσθηκε καθόλου.

Το περιστατικό συνέβη αμέσως μετά από προγραμματισμένο σταμάτημα της γεννήτριας για τον τακτικό μηνιαίο έλεγχο, όπως τονίζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η γεννήτρια προβλέπεται να σταματάει μια φορά το μήνα για λίγες ώρες και η διαδικασία σταματήματος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται από τα προβλεπόμενα όργανα της εταιρίας σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία Siemens - Alstom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v