Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Απειλή οι νέες συνδέσεις σε HOL-Forthnet

Την πλεινότητα των νέων συνδέσεων LLU απέσπασε κατά το γ΄ τρίμηνο του 2009 η Hellas Online και μαζί με τη Forthnet παραμένουν η ισχυρή απειλή για τον ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Απειλή οι νέες συνδέσεις σε HOL-Forthnet
Την πλειονότητα των νέων συνδέσεων LLU απέσπασε κατά το γ΄ τρίμηνο του 2009 η Hellas Online και μαζί με τη Forthnet παραμένουν η ισχυρή απειλή για τον ΟΤΕ.

Αξιοσημείωτη είναι και η πορεία της Cyta Hellas, η οποία δείχνει να παρουσιάζει ενίσχυση και βρίσκεται στην 5η θέση ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους.

Με τον ΟΤΕ να μετράει πλέον απώλειες περίπου 900.000 πελατών, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά είναι πολύ έντονος. Ιδιαίτερα στις δύο πρώτες θέσεις οι συσχετισμοί φαίνεται ότι αλλάζουν καθώς η HOL μειώνει αισθητά τη διαφορά της από τη Forthnet.

Στο γ΄ τρίμηνο η πρώτη απέσπασε περίπου 33.000 νέες συνδέσεις, κλείνοντας την ψαλίδα από τη Forthnet που ήρθε δεύτερη στις νέες συνδέσεις, με περίπου 19.000, σε σύνολο 60.000 νέων συνδέσεων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως οι απώλειες για τον ΟΤΕ ήταν σημαντικά μικρότερες στο γ΄ τρίμηνο από τα δύο προηγούμενα, όπου ο Οργανισμός βρέθηκε να χάνει ακόμα και 100.000 νέες συνδέσεις LLU.

Σε ό,τι αφορά τη Cyta Hellas, πρόσθεσε περίπου 10.000 νέους συνδρομητές στο εξεταζόμενο διάστημα, αγγίζοντας τις 35.000 νέες συνδέσεις.

Από την άλλη πλευρά, η Tellas εμφάνισε ισχνά αποτελέσματα με μόλις 4.000 νέες συνδέσεις, ενώ μείωση παρουσίασαν η On και η Vivodi.

Πρώτη στη λίστα των εταιριών παραμένει η Forthnet με περίπου 276.000 ενεργές συνδέσεις LLU, ενώ η Ηellas Οnline βρίσκεται στις 248.000. Από απόσταση ακολουθεί η Tellas με 182.000 ενεργές συνδέσεις και στην τέταρτη θέση είναι η On Telecoms με 104.000 ενεργές συνδέσεις. Η Vivodi βρίσκεται πλέον στην 6η θέση μετά την ενίσχυση της Cyta Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v