Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Albio Holdings: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος καθώς και τους στόχους και τις στρατηγικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιριών του ομίλου, παρουσίασε σήμερα, 2/6/2004, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η Albio Holdings.

Albio Holdings: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος καθώς και τους στόχους και τις στρατηγικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιριών του ομίλου, παρουσίασε σήμερα 2/6/2004 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η Albio Holdings.

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε, από τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Προϊστάμενο Λογιστηρίου κ. Παναγιώτη Πυργίδη, στα πλαίσια του προγράμματος παρουσιάσεων εισηγμένων εταιριών που διοργανώνει η ΕΘΕ.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δύο μεγαλύτερες θυγατρικές της, ”ΕΞΑΛΚΟ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ” και της ”ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”.

Ειδικότερα, αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση, καθώς όπως τονίσθηκε, βάσει προϋπολογισμού αναμένεται ο όμιλος να πραγματοποιήσει τζίρο 86-90 εκατ. ευρώ (έναντι τζίρου του 2003 ύψους 78,3 εκατ. ευρώ) και ενοποιημένα καθαρά προ φόρων κέρδη άνω των 4 εκατ. ευρώ (έναντι των αντίστοιχων του 2003 ποσού 3,378 εκατ. ευρώ), εργαζόμενοι περίπου στο 80% της δυναμικότητας των εργοστασίων.

Ακόμα, περιγράφηκαν οι στόχοι και οι στρατηγικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιριών του ομίλου, όπως στην εδραίωση και διατήρηση της πρωτοποριακής θέσης στον κλάδο διέλασης αλουμινίου, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και των δύο κλάδων, στην συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων για την κάλυψη όλων των αναγκών του πελάτη.

Παράλληλα, μεταξύ των στόχων περιλαμβάνεται η βελτίωση και επέκταση των συστημάτων προφίλ αλουμινίου, η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων με συνεχείς επενδύσεις σε τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού και η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και διανομής με την εδραίωση και εξάπλωση του θεσμού franchising.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, oι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό της εταιρίας με τα σημαντικότερα γεγονότα-σταθμούς των τελευταίων 54 ετών. Ιδιαίτερος σταθμός το 2000 που η εταιρία μετατράπηκε σε εταιρία Συμμετοχών (Holding) αποσχίζοντας τους κλάδους Κλωστoυφαντουργίας και Μεταλλουργίας τους οποίους και εισέφερε στις θυγατρικές της εταιρίες.

Παράλληλα η εταιρία προέβη σε αλλαγή της επωνυμίας της σε ”ALBIO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” με διακριτικό τίτλο ”ALBIO HOLDINGS AE” και αλλαγή και συμπλήρωση του σκοπού της για να αντανακλά τη νέα της δραστηριότητα.

Σχετικά με τις δραστηριότητες της μητρικής εταιρίας καθώς επίσης των δύο θυγατρικών οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ιδιόκτητα πάγια περιουσιακά στοιχεία του ομίλου στην Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ανέρχονται συνολικά τα γήπεδα σε 327.383 μ2 και τα κτίρια σε 105.865 μ2 και αποτελούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον όμιλο.

Επίσης, για τα οικονομικά στοιχεία της μητρικής εταιρίας καθώς επίσης στα ενοποιημένα του ομίλου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι κατά την τελευταία 10ετία, όμιλος πραγματοποίησε μεγάλα άλματα πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις που αύξησαν το τζίρο, τις εξαγωγές και την κερδοφορία.

Ο τζίρος του ομίλου από 43,5 εκατ. ευρώ το 1994 ανήλθε σε 78,2 εκατ. ευρώ το 2003 ενώ οι εξαγωγές από 15,2 εκατ. ευρώ το 1994 ανήλθαν σε 29,4 εκατ. ευρώ το 2003 και το ποσοστό των εξαγωγών του ομίλου κυμαίνεται από 35% έως 45% περίπου επί των συνολικών πωλήσεων.

Για την επενδυτική πολιτική του ομίλου, αναφέρθηκε ότι πραγματοποίησε την τελευταία 10ετία επενδύσεις στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας και Μεταλλουργίας ύψους 76,4 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας και σταθεροποιώντας την θέση του στον Ανταγωνισμό.

Ακόμα σημειώθηκε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2004 οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 18.960,8 χιλ. ευρώ έναντι 18.332,7 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003. Ήτοι υπάρχει μία αύξηση κατά 3,4%

Οι εξαγωγές τριμήνου του ομίλου ανήλθαν σε 8.190,8 χιλ. ευρώ έναντι 7.522,8 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003. Ήτοι παρατηρείται αύξηση κατά 8,9%. Οι εξαγωγές αποτελούν το 43,2% του τζίρου.

Ο όμιλος παρουσιάζει καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας στο α΄ τρίμηνο ύψους 573,0 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 264,0 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003. Δηλαδή υπάρχει μία αύξηση των καθαρών κερδών κατά 317%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v