Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώνεται η "εξυγίανση" του Ράδιο Κορασίδη

Την εξυγίανση του κεφαλαίου της μέσω μείωσης του δανεισμού και των υποχρεώσεων επιδιώκει η διοίκηση του ομίλου Ράδιο Κορασίδη μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ολοκληρώνεται η εξυγίανση του Ράδιο Κορασίδη
Την εξυγίανση του κεφαλαίου της μέσω μείωσης του δανεισμού και των υποχρεώσεων επιδιώκει η διοίκηση του ομίλου Ράδιο Κορασίδη μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 114 εκατ. ευρώ, που κάλυψε πλήρως ο βασικός μέτοχός της, η Marfin Investment Group.

Εκτός από τον χρηματοοικονομικό ορθολογισμό, η εταιρία ολοκληρώνει τους επόμενους μήνες την πλήρη αναμόρφωση του δικτύου καταστημάτων της, τα οποία σήμερα ανέρχονται σε 43 σημεία πανελλαδικά.

Σημειώνεται ότι πέρα από την ανακαίνιση, η διοίκηση της αλυσίδας έχει προχωρήσει σε ευρεία αναδιάρθρωση του δικτύου, κλείνοντας και αντικαθιστώντας τα με σημεία που προσφέρουν υψηλότερη αποδοτικότητα.

Στους σχεδιασμούς της διοίκησής της περιλαμβάνεται και το άνοιγμα 4 νέων καταστημάτων έως το τέλος του χρόνου, ολοκληρώνοντας έτσι επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ περίπου στον τομέα αναμόρφωσης του δικτύου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες τα ήδη ανακαινισμένα σημεία παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων κατά 65% έναντι του 2008, χρονιάς όμως όπου ο πήχης ήταν χαμηλός δεδομένου του προγράμματος εξυγίανσης της αλυσίδας.

Με βάση πηγές για τη χρήση του 2010, ο σχεδιασμός της διοίκησης Ράδιο Κορασίδη προβλέπει το άνοιγμα 10 νέων σημείων πώλησης στην Ελλάδα, ενώ τα σχέδια για την επέκταση στην αγορά της Σερβίας παραμένουν προς το παρόν "παγωμένα", καθώς τίθεται σε προτεραιότητα η χρηματοδότηση της εξυγίανσης και της ανάπτυξης της αλυσίδας στην εσωτερική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v