Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξελίξεις στις βαλκανικές κινήσεις της ΔΕΗ(update)

Κινητικότητα εμφανίζουν οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στα Βαλκάνια, καθώς η εταιρία φέρεται να εξεδήλωσε ενδιαφέρον για πλειοψηφικό ποσοστό σε δύο ρουμανικές εταιρίες, ενώ η βουλγαρική κυβέρνηση παρέτεινε μέχρι τις 9 Ιουλίου την προθεσμία υποβολής των τελικών προσφορών για την πώληση επτά μονάδων ενέργειας.

Εξελίξεις στις βαλκανικές κινήσεις της ΔΕΗ(update)
Ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού σε δύο ρουμανικές εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξεδήλωσε η ΔΕΗ, σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, άλλες εταιρίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον ήταν η ισπανική Fenosa, η τσεχική CEZ, η αμερικανική AES και η γερμανική E.ON.

Εξάλλου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη την παράταση κατά δύο εβδομάδες (έως τις 9 Ιουλίου) της λήξης της προθεσμίας υποβολής οριστικών προσφορών για την πώληση επτά μονάδων ενέργειας, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους επενδυτές περισσότερο χρόνο να ετοιμάσουν την προσφορά τους.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, η βουλγαρική κυβέρνηση προτίθεται να πωλήσει ποσοστό 67% σε επτά μονάδες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας πριν από τη σχεδιασμένη για το 2007 ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ των πέντε ενδιαφερόμενων εταιριών του κλάδου βρίσκεται και η ΔΕΗ. Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι είναι η ιταλική Enel, η γερμανική E.ON, η τσέχικη CEZ και η αυστριακή EVN.

”Η παράταση της λήξης προθεσμίας για την κατάθεση οριστικών προσφορών βασίζεται στο γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ζήτησαν πιο λεπτομερείς αναλύσεις για τη νομική και οικονομική κατάσταση των επτά μονάδων διανομής”, αναφέρει το υπουργείο Αποκρατικοποιήσεων σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που αποφάσισε το υπουργείο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v