Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τα πισωγυρίσματα σε Οχάιο και Ολλανδία

Το euro2day.gr δημοσίευσε σήμερα το πρωϊ ρεπορταζ για τα δύο «πισωγυρίσματα» στις διεθνείς δραστηριότητες της Intralot, χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής εταιρίας, παρά μόνον «διαρροές» σε κάποια μέσα.

Intralot: Τα πισωγυρίσματα σε Οχάιο και Ολλανδία
Με τίτλο «Intralot: Διπλό πλήγμα σε Οχάιο και Ολλανδία» το euro2day.gr δημοσίευσε σήμερα το πρωϊ ρεπορταζ για τα δύο «πισωγυρίσματα» στις διεθνείς δραστηριότητες της Intralot, χωρίς ως τώρα να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής εταιρίας, παρά μόνον «διαρροές» σε κάποια μέσα, που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν.

Για το λόγο αυτό σημειώνουμε ότι στο πρώτο μέρος του, το δημοσίευμα του euro2day.gr, αφορούσε την αναβολή του εγχειρήματος ένωσης των δύο λοταριών στην Ολλανδία που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Intralot, τον Απρίλιο του 2008, θα λειτουργούσε «το αργότερο μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2009».

Το ρεπορταζ του euro2day.gr επί του θέματος βασίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία από την Ολλανδία και δη στο περιεχόμενο επίσημης επιστολής της Ολλανδικής εταιρίας κρατικών λοταριών (Nederlandse Staatsloterij) με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2009 που υπογράφεται από τα ανώτερα στελέχη της κρατικής εταιρείας Mr. B. Roijers και Mr. W. Van den Berg.

Μια επιστολή της οποίας περιοριστήκαμε στη πιστή μεταφορά των όσων έλεγε: ότι θέλει να παρατείνει το υφιστάμενο συμβόλαιο της με απεριόριστη χρονικά παράταση (for an unfixed term) με τον ανταγωνιστή της Intralot, την αμερικάνικη εταιρεία GTECH, που είχε ως τώρα την διαχείριση. Στην ίδια επιστολή δε, αναφέρεται κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να γίνει έναρξη του ενιαίου συστήματος, τουλάχιστον μέσα στο 2009.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η απόφαση να μην προχωρήσει «μέχρι νεωτέρας», όπως αναφέρεται στην επιστολή, η εισαγωγή του νέου ενοποιημένου συστήματος των δύο λοταριών (που έχει αναλάβει η Intralot) ελήφθη με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου, οπότε προφανώς η ελληνική εταιρία πρέπει να έχει ήδη ειδοποιηθεί.

Σε ότι αφορά το «πισωγύρισμα» στο Οχάϊο, σε σχέση με τα σχέδια της Intralot για βιντεολότο στους ιπποδρόμους, έχει πηγή, όπως άλλωστε αναφέραμε, την εγκριτη εφημερίδα της συγκεκριμένης πολιτείας «The Plain Dealer» που έγραψε σχετικά ότι η Επιτροπή Λοταριών της Πολιτείας απέσυρε (σ.σ. “pulled the plug” αναφέρει το δημοσίευμα») από την Intralot το συμβόλαιο που είχε αναλάβει η ελληνική εταιρία για να κατασκευάσει ένα κεντρικό σύστημα υπολογιστών ώστε να επισκοπεί τη δραστηριότητα των τερματικών της βιντεολοταρίας στους ιπποδρόμους του Οχάιο.

Η λοταρία είχε πάρει την έγκριση της επιτροπής τον περασμένο μήνα να υπογράψει συμβόλαιο με την Intralot αναθέτοντάς της το έργο έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνουμε ότι στο θέμα της ανάληψης της βιντεολοταρίας στους Ιπποδρόμους του Οχάϊο είχε γίνει εκτενής αναφορά σε δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «Ναυτεμπορική», με ημερομηνία 13 Αυγούστου 2009 και τίτλο: «Intralot: Αναμένονται έσοδα 933 εκατ. δολ. από το Οχάιο», το οποίο βεβαίως δεν διαψεύστηκε από την εταιρία, ενώ στο «ψαχνό» του δημοσιεύματος αναφερόταν ότι τα έσοδα αυτά αναμένονται συγκεκριμένα μέσα στην ερχόμενη διετία από τα βιντεολότο στους ιπποδρόμους.

Και στα δύο θέματα οι πηγές του euro2day.gr είναι συγκεκριμένες. Εν τούτοις ουδεμία επίσημη τοποθέτηση υπήρξε από την πλευρά της Intralot.

Παρά μόνον μια «διαρροή» κάποιων κύκλων της σύμφωνα με τους οποίους, η Intralot δεν είχε ανακοινώσει επίσημα κανένα έργο για βιντελότο στο Οχάϊο, (καμία αναφορά δηλαδή στο αν πάγωσε όντως το φιλόδοξο εγχείρημα, που δημιουργούσε νέες προσδοκίες και αποτυπώθηκε στα Μέσα), ενώ για το θέμα της Ολλανδίας, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η έναρξη του ενιαίου συστήματος για τις Ολλανδικές εταιρίες αναβάλλεται «επ’ αόριστον» (!) διότι οι Ολλανδοί θέλουν απλά να ελέγξουν πληρέστερα κάποιες επιμέρους εφαρμογές του συστήματος!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v