Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Διευκρινίσεις για τη ποιότητα του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού σε Νικόπολη, Ανθόκηπους και τμήμα της Ευκαρπίας και δεδομένου ότι πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας μείζονος σημασίας παραθέτει σε ανακοίνσή της η ΕΥΑΘ.

ΕΥΑΘ: Διευκρινίσεις για τη ποιότητα του νερού
Διευκρινίσεις σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού σε Νικόπολη, Ανθόκηπους και τμήμα της Ευκαρπίας και δεδομένου ότι πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας μείζονος σημασίας παραθέτει σε ανακοίνσή της η ΕΥΑΘ

Οπως επσιηαμίνεται, ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου 2009 με έγγραφό της η ΕΥΑΘ έχει ζητήσει από το Δήμο Σταυρούπολης να αιτηθούν από κοινού εισαγγελική παρέμβαση για την ποιότητα του πόσιμου νερού που παρέχεται από τρίτο σε περιοχές του εν λόγω δήμου. Είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση του Δήμου Σταυρούπολης και της αρμόδιας διεύθυνσης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (9 Σεπτεμβρίου 2009).

Σημειωτέον ότι η ΕΥΑΘ, αποκλειστικά με ίδιους πόρους, έχει ολοκληρώσει τα δίκτυα ύδρευσης στις εν λόγω περιοχές του Δήμου Σταυρούπολης και δε νοείται αναρμόδιοι τρίτοι να εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης σε ζώνη αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΕΥΑΘ!

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι αποτελεί υποχρέωση της ΕΥΑΘ Παγίων και του Ελληνικού Δημοσίου η κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά οι αρμόδιοι δεν προχώρησαν στην κατασκευή αυτών παρά την ύπαρξη χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

Τέλος, είναι αναγκαίο να ερευνηθεί πώς, γιατί και από ποιους επιτρέπεται, ενώ η ΕΥΑΘ έχει ολοκληρώσει τα δίκτυα ύδρευσης στις εν λόγω περιοχές, τρίτοι να εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης σε ζώνη αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΕΥΑΘ. Έχουν νόμιμη άδεια; Πώς ηλεκτροδοτούνται; Υπάρχει τακτικός έλεγχος της ποιότητας του νερού; Ποιοι και βάσει ποιας νόμιμης διαδικασίας επιτρέπουν τη λειτουργία τους, ενώ είναι ενημερωμένοι εδώ και χρόνια για την κατάσταση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v