Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Ακυρώθηκε η λήψη δανείου ύψους 15 εκατ.

Δεν θα κάνει χρήση της γραμμής χρηματοδότησης που είχε συμφωνήσει σε συνεργασία με τις τράπεζες Εθνική, Eurobank και Alpha Bank η Μ.Ι. Μαΐλλης, σύμφωνα με όσα δηλώνει η διοίκηση στις καταστάσεις α΄ εξαμήνου.

Μαΐλλης: Ακυρώθηκε η λήψη δανείου ύψους 15 εκατ.
Δεν θα κάνει χρήση της γραμμής χρηματοδότησης που είχε συμφωνήσει σε συνεργασία με τις τράπεζες Εθνική, EFG Eurobank και Alpha Bank η Μ.Ι. Μαΐλλης, σύμφωνα με όσα δηλώνει η διοίκησή της στις αναλυτικές καταστάσεις α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης.

H Μαΐλλης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, την EFG Eurobank και την Alpha Bank αποφάσισε να μην κάνει χρήση της γραμμής χρηματοδότησης διότι συνεκτιμήθηκε ότι οι προβλεπόμενες ταμειακές ροές της θα είναι επαρκείς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ομίλου.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ελληνικές τράπεζες συμφώνησαν και ενέκριναν να παράσχουν στη Μαΐλλης νέα εξασφαλισμένη δανειακή γραμμή για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης υπό τις εξής προυποθέσεις: 

* Οι υπόλοιποι δανειστές του ομίλου να παρατείνουν την ισχύ των δανείων τους. 
* Να μην καταβάλλονται τόκοι και δόσεις δανείων κατά την περίοδο αυτή.
* Να δεσμευτεί η εταιρία να υποβάλει σχέδιο για κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, το οποίο ακολούθως θα συζητηθεί και θα εγκριθεί από τους δανειστές πριν από το τέλος του 2009.

Η Μ.Ι. Μαΐλλης εμφάνισε στις 30/6 ταμειακά διαθέσιμα 10,7 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τη διοίκησή της είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν το κεφάλαιο κίνησής της. Η παραπάνω εκτίμηση στηρίζεται στη διατήρηση θετικών ταμειακών ροών σε όλο το α΄ εξάμηνο και στη βελτίωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας από τον Ιούλιο.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της αναδιοργάνωσης των δαπανών αναμένεται να γίνουν εμφανή κατά το β΄ εξάμηνο και κυρίως μόλις σταθεροποιηθεί η αγορά. Κατά το α΄ εξάμηνο η Μαΐλλης σταμάτησε την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ισπανία και στη Ρουμανία και οι θυγατρικές της στις δύο χώρες λειτουργούν πλέον ως εμπορικές. Ταυτόχρονα, στις 20 Αυγούστου ανακοινώθηκε η διακοπή παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών στη Straptech.

Από την 1η Αυγούστου η Μαΐλλης προχώρησε σε αναδιάρθρωση των γεωγραφικών τομέων στην Ευρώπη. Ο τομέας της δυτικής Ευρώπης αποτελείται πλέον από τις αγορές των χωρών Γερμανίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Βελγίου, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτόνομο. Ο τομέας της ανατολικής Ευρώπης απαρτίζεται από τις αγορές των χωρών Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας.

Η εισηγμένη επιβαρύνθηκε και πάλι από υψηλά μη επαναλαμβανόμενα έξοδα και κόστη αναδιάρθρωσης ύψους 3,1 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο, ενώ σχημάτισε πρόβλεψη απομείωσης μηχανών παραγωγής για τη Straptech ύψους 1 εκατ. ευρώ.

H διοίκηση της Μαΐλλης αναμένει καλύτερο β΄ εξάμηνο στις πωλήσεις και στην κερδοφορία, καθώς από τον Ιούλιο η τάση έχει αρχίσει να αναστρέφεται. Η έμφασή της θα παραμείνει στην προσαρμογή του κόστους στα τρέχοντα επίπεδα ζήτησης και στη συγκράτηση όλων των δαπανών ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα.

Στις 29 Ιουλίου υποβλήθηκε στους δανειστές του ομίλου το νέο επιχειρηματικό σχέδιο που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Ernst&Young το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της προτεινόμενης κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v