Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΙΚ: Στοχεύει σε παραγωγή 60 εκ. το β΄ εξάμηνο

Ισχυρό β΄ εξάμηνο σε επίπεδο παραγωγής και κυρίως κερδοφορίας αναμένει η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, προβλέποντας παραγωγή 60 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ υπερδιπλάσια του α΄ εξαμήνου.

ΕΥΠΙΚ: Στοχεύει σε παραγωγή 60 εκ. το β΄ εξάμηνο
Ισχυρό β΄ εξάμηνο σε επίπεδο παραγωγής και κυρίως κερδοφορίας αναμένει η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, προβλέποντας παραγωγή 60 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια του α΄ εξαμήνου.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης στοχεύει στην επίτευξη για το σύνολο της χρήσης λειτουργικών κερδών ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη ασφαλιστική πραγματοποίησε στο α΄ εξάμηνο λειτουργικά κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ και επομένως υπολογίζει για το β΄ εξάμηνο λειτουργικά κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση στην κερδοφορία θα προέλθει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Πίστης, από την αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων, από τη μεγαλύτερη μείωση σε γενικά έξοδα, από τις δαπάνες προώθησης πωλήσεων και προμηθειών καθώς και από τα κόστη αποζημιώσεων.

Η εισηγμένη αναμένει ότι η φετινή παραγωγή ασφαλίστρων θα ανέλθει στα 105 εκατ. ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Πίστη πραγματοποίησε στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 45 εκατ. ευρώ και επομένως για το δεύτερο μισό της χρήσης εκτιμά παραγωγή 60 εκατ. ευρώ.

Τα ασφάλιστρα υπολογίζεται να αυξηθούν και από την αναδιανομή της πίτας λόγω της ανάκλησης αδείας λειτουργίας για τις ασφαλιστικές εταιρίες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ, General Union και General Trust και Σκούρτης.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει ήδη κλείσει συνεργασία με δύο διευθυντές πωλήσεων του δικτύου της Ασπίς και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το agency system καθώς και το δίκτυο συνεργαζόμενων πρακτόρων.

Στόχος είναι τα γενικά έξοδα να παραμείνουν κάτω από το 12% της συνολικής παραγωγής, κάτι που επιτεύχθηκε στο α΄ εξάμηνο καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 11,1% .

Αντίστοιχα, τα έξοδα προώθησης πωλήσεων επιδιώκεται να παραμείνουν χαμηλότερα του 4%, ενώ το κόστος προμηθειών να μείνει στον κλάδο Αστικής Ευθύνης κάτω του 21% και στον κλάδο Πυρός να διαμορφωθεί κάτω του 29% στο σύνολο της χρήσης, έναντι 29,6% στο α΄ εξάμηνο.

Το κόστος ζημιών σε Αυτοκίνητο και Υγεία επιδιώκεται να παραμείνει κάτω του 65% επίδοση που στο α΄ εξάμηνο επιτεύχθηκε καθώς το κόστος ζημιών διαμορφώθηκε στο 60%.

Παράλληλα, ο όμιλος στη διαρκή προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους έχει ήδη δρομολογήσει την ενοποίηση του έργου των θυγατρικών εταιριών Alter Ego A.E., Συστήματα Υγείας Α.Ε. και Enovation A.E. σε ένα Νομικό Πρόσωπο, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου και των αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v