Chipita: Υποχώρηση 55% στα κέρδη α’ τριμήνου

Αύξηση 3,1% εμφάνισαν τα EBITDA της Chipita για το α΄ τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 7,19 εκατ. ευρώ, ενώ και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 9,5% σε ενοποιήμενο επίπεδο, με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, να υποχωρούν στα 0,35 εκατ. ευρώ.

Chipita: Υποχώρηση 55% στα κέρδη α’ τριμήνου
Με αύξηση πωλήσεων κατά 9,5% σε ενοποιημένο επίπεδο και τα απόλυτα νούμερα να διαμορφώνονται στα 54,3 εκατ. ευρώ από 49,6 εκατ. ευρώ το 2003, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο για την Chipita, τα οποία δημοσιεύονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Παράλληλα, η εταιρία παρουσίασε αύξηση λειτουργικών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 3,1% διαμορφούμενα από 7,19 εκατ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003 σε 7,42 εκατ. ευρώ φέτος.

Ωστόσο, η εταιρία παρουσίασε μείωση 55% στα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, από 0,78 εκατ ευρώ σε 0,35 εκατ. ευρώ.

Στο εξεταζόμενο διάστημα, όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση υπήρξε συνεχής ενδυνάμωση του νέου δικτύου απευθείας διανομών στην Ελλάδα στα σημεία μικρής λιανικής πώλησης (34.000 σημεία πανελλαδικά), ξεκίνησε η λειτουργία του νέου χονδρεμπορικού δικτύου διανομών στην Ρωσία.

Τέλος, η εταιρεία από το 2004 προχώρησε στην προαιρετική υιοθέτηση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επισήμανε ότι ”τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου για το 2004 και ενισχύουν την πρόβλεψη αύξησης πωλήσεων κατά 15% περίπου για το σύνολο του έτους και την επίτευξη του στόχου καθαρών κερδών 6 εκατ. ευρώ (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας).

Επίσης θεωρούμε οτι η έναρξη λειτουργίας του νέου δικτύου απευθείας διανομών ήδη έδωσε τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα και ενισχύει τις προσδοκίες μας για αύξηση πωλήσεων και κερδών του Ομίλου στην Ελλάδα”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v