Altec: Εκρηξη κερδών- τζίρου για όμιλο σε τρίμηνο

Επάνοδο σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφάνισαν τα οικονομικά μεγέθη α΄ τριμήνου της Altec και του ομίλου, αφού ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 90,9%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μετά από μειοψηφίες σχεδόν διπλασιάστηκαν (+94,7%).

Altec: Εκρηξη κερδών- τζίρου για όμιλο σε τρίμηνο
Επάνοδο σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης των οικονομικών μεγεθών της Altec και του Ομίλου, σηματοδοτούν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2004.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας εμφάνισε αύξηση κατά 13,7% και διαμορφώθηκε στα 31,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 11% και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 83,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 90,9% έναντι 43,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2003, επίσης τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας σχεδόν διπλασιάστηκαν (+94,7%), καθώς διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι 627 χιλιάδες ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας, κατόρθωσε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις δυσχέρειες του προηγούμενου έτους και να ανακτήσει τη δυναμική της. Επιπρόσθετα, παρά την ύφεση που αντιμετωπίζει ο κλάδος πληροφορικής και τη χαμηλή κινητικότητα που παρατηρείται στον κλάδο των δημοσίων έργων, εμφάνισε αύξηση των μεγεθών.

Σημαντική ανάκαμψη επιτεύχθηκε στη θυγατρική Microland, όπου έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει αφενός μεν την ενίσχυση της δραστηριότητας της Εταιρίας στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τόσο μέσω του υφιστάμενου δικτύου πωλήσεων όσο και μέσω νέων καταστημάτων τα οποία εξειδικεύονται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, και αφετέρου τη μείωση του λειτουργικού κόστους της Εταιρίας μέσω της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του δικτύου πωλήσεων.

Το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο, αναφέρει η ανακοίνωση, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο περικοπής κόστους, με αποτέλεσμα την αναστροφή της ζημιογόνου δραστηριότητας της Εταιρίας ενώ αναμένεται ότι σύντομα θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Ο κύκλος εργασιών της Microland ανήλθε σε 23,9 εκατ. ευρώ (+412%), ενώ οι λειτουργικές ζημίες προ αποσβέσεων μειώθηκαν σε 148 χιλιάδες ευρώ έναντι 783 χιλιάδες ευρώ στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καθώς τα λειτουργικά έξοδα σημείωσαν μείωση της τάξης του 53,5%.

Σημαντική βελτίωση πραγματοποιήθηκε και σε προ φόρων επίπεδο όπου προέκυψαν μεν ζημίες λόγω των υψηλών αποσβέσεων και την ρευστοποίηση παλαιών αποθεμάτων, ωστόσο οι ζημίες περιορίσθηκαν σε 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 2,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v