Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η Commercial Value

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ΑΜΚ ύψους τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Αspis Bank, δήλωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Commercial Value.

Αύξηση κεφαλαίου εξετάζει η Commercial Value
Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ΑΜΚ ύψους τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Αspis Bank, δήλωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Commercial Value, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή μέσω της απόκτησης τουλάχιστον του 35% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που βρίσκεται σήμερα στην κατοχή των υπό εκκαθάριση ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value, κ. Βιτάλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο δήλωσε ότι η Commercial εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα δικαιώματα που απορρέουν από την κατοχή του 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Αspis Bank.

Η Aspis Bank προχωρά σε ΑΜΚ κατά 120 εκατ. ευρώ και η Commercial προτίθεται να συμμετάσχει.

Μέσω της ΑΜΚ στην Commercial ενδέχεται να προκύψει και στρατηγικός επενδυτής, καθώς η ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και η ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης κατέχουν το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου και επομένως δεν θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

Ο στρατηγικός επενδυτής είτε θα απευθυνθεί στους εκκαθαριστές της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ ώστε να εξαγοράσει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value, είτε θα καλύψει τις αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση.

Η διοίκηση της Commercial άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή να διατεθεί και επιπλέον ποσοστό ώστε ο στρατηγικός επενδυτής μετά την ολοκλήρωση της αύξησης να κατέχει το 51% της Commercial Value.

Κατά τα υπόλοιπα, η διοίκηση της Commercial ανακοίνωσε ότι η μητρική της Aspis Holding θα αλλάξει ονομασία για ευνόητους λόγους. Διευκρίνισε επίσης ότι το λουκέτο στην AΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ δεν έχει καμία επίπτωση στην Commercial, καθώς παρότι οι δύο εταιρίες ελέγχουν το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial, τα λεφτά που αντιστοιχούν σε αυτές τις μετοχές είναι κανονικά κατατεθειμένα.

Σημείωσε επίσης ότι η έμμεση συμμετοχή του κ. Π. Ψωμιάδη στην Commercial Value, ο οποίος χθες παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. της Aspis Holding, είναι χαμηλότερη του 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v