Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interamerican: Ενδιαφέρον για προγράμματα Ασπίς

Υπό προυποθέσεις θα εκδηλώσει η Interamerican ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο Ζωής της Ασπίς, ενώ δεν προτίθεται να μπει σε «πόλεμο» προσέλκυσης πρακτόρων.

Interamerican: Ενδιαφέρον για προγράμματα Ασπίς
Υπό προυποθέσεις θα εκδηλώσει η Interamerican ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, ενώ δεν προτίθεται να μπει σε «πόλεμο» προσέλκυσης πρακτόρων, που συνεργαζόταν με τις ασφαλιστικές των οποίων η άδεια ανακλήθηκε.

Στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης της Interamerican για τον πρώτο απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γ. Κώτσαλος δήλωσε ότι η ασφαλιστική, όπως πιθανώς και οι άλλες μεγάλες εταιρείες, δεν είναι αδιάφορη για το χαρτοφυλάκιο.

«Το αν το ενδιαφέρον μας θα μετουσιωθεί και σε πρόταση για την εξαγορά του θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης που πιθανότατα θα διενεργηθεί μετά την εγκατάσταση του επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής της Ασπίς κ. Γριβογιάννη καθώς και από το είδος και την διάρκεια των εγγυήσεων που θα παράσχει το Δημόσιο» υπογράμμισε ο κ. Κώτσαλος

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και επόμένως μένουν να διευκρινισθούν πολλά» συμπλήρωσε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 65% των προγραμμάτων Ζωής της Ασπίς είναι ουσιαστικά νοσοκομειακά προγράμματα που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο κατατάσσονται στις Ζημιές και μόνο στην Ελλάδα στην Ζωή.

«Θα παρασχεθούν εγγυήσεις για τις μελλοντικές ζημιές νοσοκομειακών προγραμμάτων ; Θα εγγυηθεί το Δημόσιο και για τις εκκρεμείς ζημιές αυτών των προγραμμάτων; αναρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican ενώ διατύπωσε την απορία του για τις δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας ότι τα προγράμματα Ζωής της Ασπίς θα μεταβιβασθούν ανά κομμάτι.

«Δεν κάνει νόημα να σπάσει το χαρτοφυλάκιο» τόνισε ο κ. Κώτσαλος σημειώνοντας ότι όποιος πάρει τα αποταμιευτικά προγράμματα και τα unit linked θα πρέπει να πάρει και τα νοσοκομειακά.

Οι ασφαλιστικές που έβαλαν εκπροσώπους στην ομάδα εργασίας για Ασπίς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Euro2day για την απόφαση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) να συσταθεί ομάδα εργασίας από εκπροσώπους ασφαλιστικών η οποία θα γνωματεύσει στον κ. Γριβογιάννη για το πώς θα στελεχώσει και θα διαχειριστεί το τμήμα προγραμμάτων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι των Εθνική Ασφαλιστική, Ιnteramerican, Alico, International Life και ΑΤΕ Ασφαλιστική ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμμετέχουν και αναλογιστές και δικηγόροι άλλων ασφαλιστικών εταιρειών.

Τέλος αποκάλυψε ότι στους κόλπους της ΕΑΕΕ είχε πέσει στο παρελθόν η ιδέα δημιουργίας «bad bank» για ασφαλιστικές που πτωχεύουν. Κατά το προηγούμενο των Lloyds ο οργανισμός θα αναλάμβανε τα χαρτοφυλάκια Ζωής των ασφαλιστικών η άδεια των οποίων ανακαλείται και θα τα έτρεχε μέχρι να λήξει και το τελευταίο.

Η ιδέα απορρίφθηκε από το υπουργείο το οποίο επέλεξε την λύση της παροχής εγγυήσεων από το Δημόσιο στα «ορφανά» προγράμματα Ζωής ή στις εταιρείες που θα τα εξαγοράσουν.

Ουδείς πρόθυμος για πόλεμο προσέλκυσης πρακτόρων

Επιπλέον, ο κ. Κώτσαλος επιβεβαίωσε ότι η Interamerican δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε πόλεμο προσέλκυσης των πρακτόρων που συνεργαζόταν με τις εταιρείες των οποίων οι άδειες ανεστάλησαν. Αντίστοιχη δήλωση φέρεται να έχει κάνει στο περιθώριο της συζήτησης στην Ένωση και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Δ. Παλαιολόγος.

Σημειώνεται ότι το Euro2day έχει καταγράψει την απροθυμία των μεγάλων ασφαλιστικών να μπουν σε ένα πόλεμο προσέλκυσης πρακτόρων αντίστοιχο αυτού που είχε διενεργηθεί στην περίπτωση της Εγνατίας.

Τότε για να πάρουν πράκτορες πρόσφεραν κάλυψη για τα συμβόλαια αυτοκινήτου που θα έμεναν ανασφάλιστα πιστεύοντας ότι θα επιτύγχαναν στις ανανεώσεις να διατηρήσουν με ακριβότερα ασφάλιστρα μέρος της παραγωγής που προσεταιρίσθηκαν

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν το σύνολο σχεδόν της παραγωγής και να εγγράψουν ζημιές από το εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v