Μαΐλλης: Αύξηση μεγεθών στο τρίμηνο του 2004

Κατά 10% αυξήθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Μαΐλλης στο πρώτο τρίμηνο του 2004, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου να ενισχύονται κατά 12,7%. Αύξηση μεγεθών και στη μητρική. Πως σχολιάζει η Marfin.

Μαΐλλης: Αύξηση μεγεθών στο τρίμηνο του 2004
Ανοδικά κινήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2004 για την Μαΐλλης τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Μαΐλλης, η Marfin Analysis αναφέρει πως κινήθηκαν ανάλογα των προβλέψεων, συμπληρώνοντας πως βοηθήθηκαν από τις καλύτερες συνθήκες που επικράτησαν στις αγορές όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, με βάση τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου οι πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν αύξηση 10% καθώς έφτασαν στα 85,33 εκατ. ευρώ σε σχέση με 77,57 εκατ. ευρώ του περυσινού πρώτου τριμήνου.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου παρουσίασαν στο εξεταζόμενο διάστημα 12,7% βελτίωση, διαμορφούμενα στα 6,2 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 5,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής η Μαΐλλης παρουσίασε ενίσχυση 11,7% στις πωλήσεις του τριμήνου οι οποίες έφτασαν στα 25,58 εκατ. ευρώ, έναντι 22,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση καθώς ανήλθαν στις 918 χιλιάδες ευρώ συγκριτικά με 110 χιλιάδες ευρώ πέρυσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας ο όμιλος ολοκλήρωσε την φάση της απορρόφησης (consolidation) της εκρηκτικής ανάπτυξης των προηγούμενων ετών και εισέρχεται σε νέο αναπτυξιακό κύκλο.

Ο κύκλος αυτός έχει ήδη αρχίσει με ορατά αποτελέσματα από το 1ο τρίμηνο του 2004, αναφέρει η ανακοίνωση, όπου σημειώνεται επίσης πως η περαιτέρω ανάπτυξη βασίζεται την απόδοση των επενδύσεων του Ομίλου, στο συσσωρευμένο δυναμικό και την στρατηγική μας η οποία έχει αρχίσει να αποδίδει.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως είναι ήδη είναι εμφανές ότι οι αγορές σε Ευρώπη και Αμερική αντιλαμβάνονται την παρουσία, τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ομίλου.

Η παροχή ολοκληρωμένης λύσης, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και η τεχνολογική υπεροχή των μηχανημάτων του Ομίλου επιταχύνουν την αναπτυξιακή πορεία.

Κύριοι άξονες σε αυτή την πορεία είναι η δημιουργία σημαντικής παραγωγικής και εμπορικής παρουσίας στην Αμερική και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη. Μετά την Ευρώπη και την Αμερική υπάρχει η Ασία.

Τέλος, σημειώνεται πως άσχέτως από το αν θα υπάρξει ή όχι οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, ο Όμιλος στοχεύει σταδιακά σε ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης 15%, ενώ επισημαίνεται πως ταυτόχρονα κύρια προτεραιότητα του Ομίλου το 2004 είναι η βελτίωση του Cash Flow, της ρευστότητας ώστε από το 2005 να έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε νέες επενδυτικές προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v