Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάθεση υπηρεσιών τρίτης γενιάς 3G από τη Cosmote

Την εμπορική διάθεση υπηρεσιών τρίτης γενιάς, 3G, ξεκινά σήμερα η Cosmote για τους πελάτες της βάσει συμβολαίου προσφέροντας, μεταξύ άλλων, πρώτη στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας την υπηρεσία Video Streaming.

Διάθεση υπηρεσιών τρίτης γενιάς 3G από τη Cosmote
Την εμπορική διάθεση υπηρεσιών τρίτης γενιάς, 3G, ξεκινά σήμερα η Cosmote για τους πελάτες της βάσει συμβολαίου προσφέροντας, μεταξύ άλλων, πρώτη στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας την υπηρεσία Video Streaming.

Αναλυτικότερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τρίτης γενιάς, η Cosmote, με την υπηρεσία Video Streaming, προσφέρει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην οθόνη του κινητού τους video clips άριστης ποιότητας, μεγάλης διάρκειας και με υψηλές ταχύτητες μετάδοσης.

Σε πρώτη φάση, μέσω της υπηρεσίας Video Streaming, παρέχεται σε συνεργασία με τον ΑΝΤ1 και τη Databank ενημερωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο (ειδήσεις, μουσικά video clips, ατάκες ελληνικού κινηματογράφου κλπ).

Επιπλέον, η Cosmote προσφέρει την υπηρεσία Video Calling (Video-κλήση), η οποία επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει σε πραγματικό χρόνο, στην οθόνη του κινητού του, το συνομιλητή του κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Η Cosmote, μέσω του δικτύου τρίτης γενιάς, όχι μόνο παρέχει νέες υπηρεσίες 3G αλλά και αναβαθμίζει υφιστάμενες υπηρεσίες της.

Πιο συγκεκριμένα η Cosmote προσφέρει, γρηγορότερη πλοήγηση στο Internet, με ταχύτητες έως και 384 kbps, 10 φορές ταχύτερα από το GPRS. Αυτή η σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους εταιρικούς πελάτες της Cosmote, όπως επιβεβαιώθηκε και στην πράξη κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου και την υπηρεσία Multimedia μηνυμάτων (MMS) και πρόσβασης σε ιστοσελίδες WAP, με υψηλότερες ταχύτητες και δυνατότητα για πλουσιότερο περιεχόμενο.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Cosmote έχει αναπτύξει σήμερα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο τρίτης γενιάς (UMTS), το οποίο παρέχει κάλυψη στο 30% περίπου του πληθυσμού της χώρας, καλύπτοντας κυρίως περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Επιπλέον, ως Μέγας Εθνικός Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Εταιρία έχει ήδη αναπτύξει δίκτυο τρίτης γενιάς που καλύπτει πολλές από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων στις Ολυμπιακές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος και Ηράκλειο Κρήτης).

Οι συσκευές που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων 3ης γενιάς της COSMOTE είναι η Νokia 7600, η οποία υποστηρίζει επίσης την υπηρεσία Video Streaming, και η Sony Ericsson Z1010 που υποστηρίζει επιπλέον, τις υπηρεσίες Video Streaming και Video Telephony.

Οι συγκεκριμένες συσκευές λειτουργούν και στο δίκτυο 2ης γενιάς (GSM), ενώ η μετάβαση της κλήσης από το ένα δίκτυο στο άλλο γίνεται αυτόματα και χωρίς καμία διακοπή.

Σημειώνεται, ότι η πρόσβαση στο δίκτυο 3ης γενιάς πραγματοποιείται μέσω νέας κάρτας USIM (Universal Sim), η οποία αντικαθιστά την κάρτα SIM του δικτύου 2ης γενιάς, προσφέροντας περισσότερες και βελτιωμένες δυνατότητες.

Η Cosmote παρέχει τις υπηρεσίες 3ης γενιάς στους παλαιούς και νέους συνδρομητές της βάσει συμβολαίου, σε όλα τα υφιστάμενα οικονομικά προγράμματα. Οι χρεώσεις όλων των βασικών υπηρεσιών 3ης γενιάς της Cosmote είναι ίδιες με τις αντίστοιχες χρεώσεις των υπηρεσιών 2ης γενιάς, ενώ η υπηρεσία Video Calling παρέχεται με χρέωση 0,01 ευρώ / δευτερόλεπτο.

Επιπλέον η Cosmote προσφέρει, 50% έκπτωση στην υπηρεσία Video Calling, δηλαδή χρονοχρέωση 0,005 ευρώ ανά δευτερόλεπτο, έως τις 31 Ιουλίου 2004, διπλάσιο δωρεάν όγκο δεδομένων, δηλαδή 20 και 80 MB για τις υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο Wireless Internet 10 και Wireless Internet 40 αντίστοιχα, σε όλους τους συνδρομητές της, επίσης έως τις 31 Ιουλίου 2004, καθώς και την υπηρεσία Video Streaming, με μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ που περιλαμβάνει δωρεάν όγκο δεδομένων έως 500 KB, με χρέωση 0,001 ευρώ ανά KB για χρήση που υπερβαίνει τα 500 KB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v