Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Eurobank: Επίσκεψη Σπ. Λάτση στη Ρουμανία

Με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Ion Iliescu και τον πρωθυπουργό Adrian Nastase, συναντήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα, ο πρόεδρος του ομίλου Λάτση και του EFG Bank Group, Δρ. Σπύρος Λάτσης.

EFG Eurobank: Επίσκεψη Σπ. Λάτση στη Ρουμανία
Επίσκεψη στη Ρουμανία στις 24 και 25 Μαΐου 2004 μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Ρουμανίας Ion Iliescu, πραγματοποίησε ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης, Πρόεδρος του Ομίλου Λάτση και του EFG Bank Group.

Ο κ. Λάτσης συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του EFG Bank Group Δρ. Περικλή Π. Πεταλά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias κ. Νικόλαο Νανόπουλο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Φώτη Σ. Αντωνάτο και κ. Emmanuel L. Bussetil, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Λάτση στην Ελλάδα κ. Ευάγγελο Χρόνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development κ. Λάμπρο Αναγνωστόπουλο και άλλα στελέχη του Ομίλου.



Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, ο κ. Λάτσης και τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Ion Iliescu και με τον Πρωθυπουργό Adrian Nastase και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ρουμανικής Κυβέρνησης, μακροοικονομικά θέματα και θέματα ανάπτυξης υποδομών.



Ο κ. Λάτσης και η αντιπροσωπεία του Ομίλου, η Πρόεδρος της Banc Post κα Elena Petculescu και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Banc Post κ. David Watson, συναντήθηκαν επίσης με Υπουργούς της Ρουμανικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου κ. Dan Ioan Popescu, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Συντονιστή για θέματα Εθνικής Αμυνας, Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Δικαιοσύνης κ. Ioan Talpes, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Mihai Tanasescu και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας κ. Mugur Isarescu.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης, των τραπεζικών εργασιών και των δραστηριοτήτων real estate του Ομίλου στη Ρουμανία, καθώς επίσης και την περαιτέρω συμμετοχή του σε άλλους τομείς όπως ο χώρος των ναυπηγείων.



Οι τρέχουσες δραστηριότητες του Ομίλου στη Ρουμανία περιλαμβάνουν πλειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Banc Post – το πέμπτο μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της χώρας – μέσω της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, και την ανάπτυξη του real estate μέσω της LAMDA Development.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται διεθνώς σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων όπως η ενέργεια, η ναυτιλία, οι αερομεταφορές, το real estate, mega yachts, οι εταιρείες μελετών, και οι τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v