Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Δεν έχουμε σχέση με το ατύχημα στη Κηφισιά

Το εργατικό ατύχημα που συνέβει σήμερα στη Κάτω Κηφισιά αφορά σε συνεργείο εργολάβου, ο οποίος δουλεύει για λογαριασμό του δήμου Κηφισιάς και  όχι στην ΕΥΔΑΠ, τονίζει με ανακοίνωσή της η τελευταία.

ΕΥΔΑΠ: Δεν έχουμε σχέση με το ατύχημα στη Κηφισιά
Διευκρινίσεις παρέχει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ σχετικά με το εργατικό δυστύχημα, που συνέβη σήμερα το πρωί στην Κάτω Κηφισιά, με αφορμή δήλωση της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Εύης Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ανακοίνωση της ΓΣΕΕ. 

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εργασιών σύνδεσης ακινήτου με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, εργασία που ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη του δήμου Κηφισιάς. Το συνεργείο που εκτελούσε τις εργασίες ανήκει σε εργολάβο, ο οποίος δουλεύει για λογαριασμό του δήμου Κηφισιάς και ουδεμία έχει σχέση με την ΕΥΔΑΠ.

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οκογένειες των άτυχων εργατών και δηλώνει ότι οι Υπηρεσίες της είναι στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

---Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και οργή της για τα δύο νέα θύματα εργαζόμενους, σήμερα Δευτέρα 14/9 σε εργολαβικό συνεργείο του Δήμου Κηφισιάς, για τις εργασίες αποχέτευσης.

Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα ο αριθμός των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων ξεπερνά κάθε αρνητικό ρεκόρ φθάνοντας τα 200.

Σήμερα δύο νέοι άνθρωποι έχασαν αδικαιολόγητα τη ζωή τους από τις εγκληματικές παραλείψεις των στοιχειωδών μέτρων προστασίας και ελέγχων στα φρεάτια της ΕΥΔΑΠ, πριν την κάθοδο σε αυτά, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί και οι οδηγίες γι’ αυτές τις εργασίες.

Η διάλυση των υπηρεσιών υγιεινής και ασφάλειας καθώς και των επιθεωρήσεων εργασίας και των τεχνικών ασφαλείας είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή, η οποία έχει επιτρέψει στους εργολάβους – επιχειρηματίες- να λειτουργούν ασύδοτα με μοναδικό κριτήριο την μεγιστοποίηση του κέρδους , περιφρονώντας τη ζωή των Ελλήνων και Μεταναστών εργαζομένων τους οποίους εκμεταλλεύονται αδίστακτα χωρίς όρους και μέτρα προστασίας.

---Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το εργατικό ατύχημα στην Κηφισιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το σημερινό ατύχημα στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο εργατών – μελών συνεργείου που δούλευε για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων, που κατά την πρόσφατη χρονική περίοδο σημειώνονται με αυξανόμενο ρυθμό σε χώρους εργασίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των εργαζομένων.
Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε το σημερινό θανατηφόρο ατύχημα και, η Δικαιοσύνη, να αποδώσει τις ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v