Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Συμφωνία για επέκταση στην Αμερική

Συμφωνία με την Johnson & Johnson για την επέκταση στη Β. Αμερική σύναψε η εταιρία Κορρές που αφορά στην παραγωγή και διανομή των προϊόντων της ελληνικής φίρμας από τον πολυεθνικό κολοσσό για το διάστημα 2011 - 2019.

Κορρές: Συμφωνία για επέκταση στην Αμερική
Συμφωνία με την Johnson&Johnson για την επέκταση στη βόρεια Αμερική σύναψε η εταιρία Κορρές.

Η συμφωνία αφορά στην παραγωγή και διανομή των προϊόντων της ελληνικής φίρμας από τον πολυεθνικό κολοσσό για το διάστημα 2011 - 2019.

Στο μεταξύ, στο μεταβατικό διάστημα από σήμερα έως την έναρξη της συμφωνίας, η διανομή της Κορρές στην Αμερική θα γίνεται από την κυπριακή θυγατρική εταιρία Milgauss, στην οποία η Κορρές συμμετέχει με ποσοστό 17%, ενώ το υπόλοιπο το κατέχει εταιρία venture capital, συμφερόντων Δ. Δασκαλόπουλου, όπως είχε αποκαλύψει το euro2day.gr.

Το συμφωνημένο ελάχιστο ύψος royalties που θα λάβει η Κορρές για το διάστημα 2011 - 2014 από την J&J είναι 10,25 εκατ. δολ., ενώ με την έναρξη της συμφωνίας το 2011 η Κορρές θα λάβει εφάπαξ ποσό 7,25 εκατ. δολ. από την J&J.

Η ελληνική εταιρία, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε συμφωνία συνεργασίας για τη διανομή των προϊόντων της με την αμερικανική αεροπορική επιχείρηση Delta, καθώς επίσης και το λανσάρισμα μιας πρωτοποριακής σειράς καλλυντικών αντιγήρανσης, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως απόσταγμα καινοτόμου ερευνητικού προγράμματος.

Όπως επισημαίνεται από την εταιρία, μετά το 2011 η συμφωνία αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρίας, η οποία δεν μπορεί να εκτιμηθεί επακριβώς καθώς θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική πορεία των πωλήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κορρές:

Η Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα (η Εταιρεία), ανακοινώνει ότι προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας παροχής άδειας χρήσεως των προϊόντων της στην Johnson & Johnson Consumer Products Company, κλάδο της Johnson & Johnson Consumer Companies, Inc., για την πώληση και διανομή των προϊόντων Κορρές στη Βόρεια Αμερική.
 
Τμήμα της συμφωνίας αποτελεί η ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, εκτιμώμενης διάρκειας μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Κορρές Α.Ε. θα διανέμει τα προϊόντα της στη Βόρεια Αμερική μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής της εταιρείας, Korres North America, Ltd.

Η οικονομική συμφωνία περιλαμβάνει μια αρχική αμοιβή ύψους 7,25 εκατ. δολ. και ένα συνεχές πρόγραμμα απόδοσης δικαιωμάτων (royalties) επί των πωλήσεων των προϊόντων Κορρές στη Βόρεια Αμερική, από το 2011 έως και το 2019. Η συγκεκριμένη συμφωνία, κατά τη μεταβατική περίοδο, δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της Εταιρείας, καθώς η αρχική αμοιβή θα καλύψει το κόστος υποστήριξης της μάρκας στη Βόρεια Αμερική στην εν λόγω περίοδο, καθώς και τη λήξη της συνεργασίας της Κορρές Α.Ε. με τον υφιστάμενο διανομέα.

Σε ότι αφορά τα δικαιώματα (royalties) τα οποία θα αποδίδονται στην Κορρές Α.Ε. από το 2011 έως και το 2019, το συμφωνημένο ελάχιστο ύψος αυτών για την περίοδο 2011 έως και 2014 θα ανέλθει στα 10,25 εκατ. δολ. Μετά το 2011, η συμφωνία αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της Εταιρείας, η οποία δεν μπορεί να εκτιμηθεί επακριβώς καθώς θα εξαρτηθεί από την μελλοντική πορεία των πωλήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Β. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ DELTA AIR LINES

Η Κορρές ήρθε σε αποκλειστική συμφωνία με την αμερικάνικη Delta Air Lines – τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως - για τη διάθεση φυσικών προϊόντων στους επιβάτες της. Η συνεργασία είναι ενεργή από αρχές Αυγούστου και προβλέπει την προσφορά προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες Business Elite Class.

Πιο συγκεκριμένα, η Delta Air Lines, η οποία εξυπηρετεί πάνω από 170 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε 368 προορισμούς, διαθέτει στους ταξιδιώτες της Διακεκριμένης Θέσης, ένα on-board kit με τα προϊόντα Γιαούρτι Κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου [7ml] και Βούτυρο Karite Lip Balm [3,6γρ.], προσφέροντάς τους έτσι τη δυνατότητα να φρεσκαριστούν εν πτήσει.
Η συμφωνία περιλαμβάνει και τη συνεργασία των δύο εταιρειών σε εκδηλώσεις και προβολή προϊόντων.

«Η επιλογή της Delta Air Lines σημαίνει αναγνώριση της προσπάθειάς μας και είναι ιδιαίτερα τιμητική», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κορρές. «Παράλληλα αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τη δυναμική ανάπτυξης προϊόντων της ελληνικής αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και να γνωρίσουν τα προϊόντα μας καινούριοι καταναλωτές. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τη συνεργασία μας με μία τόσο αναγνωρισμένη εταιρεία».

Η συμφωνία της Κορρές με τη γνωστή αεροπορική εταιρεία έρχεται σε συνέχεια των διακρίσεών της στην Αμερική. Η θερμή υποδοχή των προϊόντων από το αμερικανικό κοινό, αποδεικνύεται από τον τίτλο που κέρδισε πρόσφατα η εταιρεία ως ‘Τhe fastest growing brand in the SEPHORA network’ [‘Ταχύτερα Αναπτυσσόμενο Brand στο Δίκτυο της SEPHORA’] για το 2009. Παράλληλα οι αναγνώστες του παγκοσμίου φήμης lifestyle περιοδικού Allure ανακηρύσσουν την Κρέμα 24ωρης Ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο ωςTop-Selling Product [προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο δίκτυο Sephora]. Πρόκειται για το πρώτο καλλυντικό προϊόν Κορρές, το οποίο παραμένει διεθνές best-seller μέχρι σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του.

Γ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Η νεώτερη ανακάλυψη στον τομέα της αντιγήρανσης προέρχεται από τη φύση, ανατρέποντας τη θεωρία που πρεσβεύει ότι μόνο οι συμβατικές αντιγηραντικές κρέμες έχουν αποτελεσματική δράση. Ο χρόνος μπορεί να σταματήσει με φυσικό τρόπο και χωρίς το υπερβολικό κόστος μίας ‘κρέμας – θαύμα’.

Το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης Κορρές σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μελέτησε τη διαδικασία γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο μέσω του πρωτεασώματος, καθώς και τα φυσικά μέσα ενίσχυσης των μηχανισμών άμυνας ενάντια στους παράγοντες γήρανσης. Tα αποτελέσματα της έρευνας υποβλήθηκαν σε διεξοδικές κλινικές μελέτες από ανεξάρτητους φορείς, συμπεριλαμβανομένων blind trials [τεστ στο πλαίσιο του οποίου δεν είναι αναγνωρίσιμη η μάρκα του προϊόντος] και crash-tests με τα καλύτερα προϊόντα αντιγήρανσης της αγοράς. Τα στοιχεία που προέκυψαν, επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι η νέα σειρά Κορρές, για την οποία εκκρεμεί η κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας [patent-pending], προσφέρει αυτό που υπόσχεται.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ

Το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης Κορρές συνεργάστηκε με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Ινστιτούτο Bιολογικών Eρευνών και Bιοτεχνολογίας [ΙΒΕΒ] - και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ένα πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα στους μηχανισμούς προστασίας από τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο. Κύριος άξονας της έρευνας αυτής είναι το πρωτεάσωμα, βασικός μηχανισμός εξυγίανσης των πρωτεϊνών του κυττάρου, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, και η ενδυνάμωσή του με σκοπό την προστασία και διασφάλιση της μακροζωίας του κυττάρου. Ακολουθώντας τη βραβευμένη με Νόμπελ ανακάλυψη της πρωτεϊνικής αποδόμησης [σύστημα ουβικιτίνη-πρωτεάσωμα] το 2004, το ‘Πρόγραμμα Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης’ του ΙΒΕΒ αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα παγκοσμίως ερευνητικά προγράμματα στον τομέα Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση, με ένα μεγάλο αριθμό διεθνώς αναγνωρισμένων δημοσιεύσεων.

ΠΡΩΤΕΑΣΩΜΑ

Το πρωτεάσωμα αποτελεί βασικό μηχανισμό προστασίας του νεανικού φαινότυπου των κυττάρων. Δρα καταλυτικά στη διαδικασία αποδόμησης και απομάκρυνσης των κατεστραμμένων πρωτεϊνών από τα κύτταρα, ενώ συντελεί στην αποτοξίνωση των κυττάρων και στην απελευθέρωση των απαραίτητων δομικών στοιχείων [αμινοξέα] που χρειάζονται για τη δημιουργία νέων, υγιών πρωτεϊνών, όπως κολλαγόνο και ελαστίνη.
Όπως έχει αποδειχθεί, η ενεργότητα του πρωτεασώματος μειώνεται κατά τη γήρανση, οδηγώντας σε μειωμένο ρυθμό σχηματισμού νέων πρωτεϊνών. Ενισχύοντας την ενεργότητα του πρωτεασώματος, αυξάνεται η παραγωγή νέων υγιών πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα τη συνεχή ανανέωση της επιδερμίδας.

ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ

Η έρευνα εστίασε στην εργαστηριακή μελέτη [in vitro] της δράσης περισσότερων από 50 ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών σε κύτταρα-ινοβλάστες, καθώς και της επίδρασής τους στη λειτουργία του πρωτεασώματος.
Από τα φυσικά ενεργά συστατικά που εξετάστηκαν, το φλαβονοειδές Κερσετίνη [προέλευση από τη Βελανιδιά] παρουσίασε εξαιρετική δράση στην αύξηση της ενεργότητας του πρωτεασώματος και στην ανανέωση των κυττάρων, σε σχέση με τους βασικούς βιολογικούς δείκτες γήρανσης.

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

Σύμβολο δύναμης και αντοχής, η Βελανιδιά, γνωστή και ως Quercus, θεωρείται ‘ο βασιλιάς του δάσους’. Με περισσότερα από 400 είδη να εντάσσονται στο γένος της, μέσο όρο ύψους 30 μέτρων και κύκλο ζωής που ξεπερνά τους 10 αιώνες [κάποιες Βελανιδιές ‘διαγράφουν πορεία’ 1.200 ετών], πρόκειται σίγουρα για ένα μοναδικό είδος δένδρου. Οι Αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν από τους πρώτους ‘θιασώτες’ της Βελανιδιάς, η οποία συμβόλιζε το ιερό δένδρο του Δία. Στο μαντείο της Δωδώνης, ίσως το πρώτο μαντείο της αρχαιότητας, οι ιερείς αφουγκράζονταν το θρόισμα των φύλλων της Βελανιδιάς, ερμηνεύοντας τη βούληση του Δία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η αντιγήρανση αποτελεί μέγιστη πρόκληση στη βιομηχανία της ομορφιάς και τομέα όπου τα ορατά οφέλη και τα υψηλά ποσοστά – απόδειξη της δράσης των προϊόντων - είναι παράμετροι ιδιαίτερης σημασίας. Παρόλο που η φιλοσοφία της Κορρές δεν βασίζεται στις υπερβολικές υποσχέσεις, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα φυσικά / οργανικά αντιγηραντικά καλλυντικά είναι πλέον σε θέση να συγκριθούν επί ίσοις όροις με τη συμβατική κοσμητολογία. Καθώς όλα τα προϊόντα υπακούουν στο ίδιο πρωτόκολλο διαδικασιών ελέγχου της αποτελεσματικότητας, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τι θα αγοράσουν, βασίζοντας την απόφασή τους σε ενιαία κριτήρια για όλα τα καλλυντικά. Η σειρά Κερσετίνη & Βελανιδιά έχει υποβληθεί σε κλινικές μελέτες από ανεξάρτητους φορείς, συμπεριλαμβανομένων blind trials και crash-tests με τα καλύτερα προϊόντα αντιγήρανσης της αγοράς, καταγράφοντας ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε όλα τα ουσιαστικά πεδία, μεταξύ των οποίων και η μείωση των ρυτίδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v