Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Aύξηση 5,6% στα κέρδη προ φόρων ομίλου

Αύξηση 5,6% στα κέρδη προ φόρων του ομίλου και 14% της μητρικής σημείωσε με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα η Intralot το α’ τρίμηνο του 2004. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εγασιών μειώθηκε κατά 19,8%.

Intralot: Aύξηση 5,6% στα κέρδη προ φόρων ομίλου
Μείωση 19,8% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot κατά το α΄τρίμηνο 2004, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και ανήλθε σε 74,4 εκατ. ευρώ έναντι 92,8 εκατ. ευρώ του έτους 2003.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 5,6% και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2003.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν σημαντική αύξηση 7,5% και ανήλθαν σε 32,5 εκατ. ευρώ από 30,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 27,1 εκατ. ευρώ έναντι 21,9 εκατ. ευρώ το 2003 σημειώνοντας αύξηση 23,8%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 14% και ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ έναντι 12,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 74,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι συνεπής στη στρατηγική της διεθνοποίησης, η Intralot διευρύνει τις δραστηριότητες της στη διεθνή αγορά με την έναρξη λειτουργίας των έργων που έχουν ήδη αναληφθεί, αλλά και υπογράφοντας νέες σημαντικές συμβάσεις σε νέες αγορές. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2004 οι σημαντικότερες εξελίξεις στις δραστηριότητες της εταιρίας έχουν ως εξής:

Στη Γερμανία, η Intralot υπέγραψε σύμβαση διάρκειας 5 ετών με την Κρατική Λοταρία του ομόσπονδου κρατιδίου Schleswig-Holstein για την παροχή, συντήρηση και τεχνική υποστήριξη 200-400 τερματικών εξελιγμένης τεχνολογίας τύπου CORONIS TC. Παράλληλα, η συνεργασία της εταιρίας με την τοπική εταιρία Netzwerk-Service GmbH, μέλος του Ομίλου Siemens Business Services, προσφέρει στην εταιρία το πλεονέκτημα για την οργάνωση ενός τοπικού δικτύου εξυπηρέτησης για την υποστήριξη πολυάριθμων γερμανικών λοταριών.

Στη Μάλτα, η εταιρία απέκτησε την αποκλειστική άδεια λειτουργίας και διαχείρισης όλων των κρατικών τυχερών παιχνιδιών για 8 χρόνια και, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς επιχειρηματίες, συστήσε τη θυγατρική Maltco Lotteries Ltd. Η νέα θυγατρική θα αναλάβει την οργάνωση και διαχείριση παιχνιδιών τύπου ΛΟΤΤΟ και στιγμιαίου λαχείου, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία στο Α’ εξάμηνο 2004, ενώ προτίθεται να προσφέρει αθλητικό στοίχημα, ΚΙΝΟ και άλλα αριθμολαχεία.

Στις Φιλιππίνες, η εταιρία Total Gaming Technologies Inc., στην οποία η Intralot αποτελεί βάσικο μέτοχο, υπέγραψε αποκλειστική σύμβαση 10ετούς διάρκειας με τον κρατικό οργανισμό Philippines Charity Sweepstakes Office για την προμήθεια on-line συστήματος και την οργάνωση του παιχνιδιού FAST KINO στη χώρα. Η έναρξη της λειτουργίας του έργου αναμένεται εντός του 2ου εξαμήνου του 2004.

Στην Πολωνία, η θυγατρική Pollot έχει ήδη προχωρήσει στην προβολή της πρώτης φάσης της διαφημιστικής καμπάνιας του στιγμιαίου λαχείου στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η περαιτέρω εξάπλωση των σημείων πώλησης, τα οποία αναμένεται να φτάσουν τα 30.000 σημεία εντός του Β’ τριμήνου του 2004.

Στην Τουρκία, η θυγατρική Inteltek έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά τη λειτουργία του αθλητικού στοιχήματος, το οποίο σημειώνει θετικά αποτελέσματα, ενώ η πλήρη έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Β’ εξαμήνου του 2004. Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα, το αθλητικό στοίχημα θα ξεκινήσει στη Ρουμανία και στη Χιλή.

Τέλος, σημειώνεται ότι για το 2004, οι διεθνείς δραστηριότητες της εταιρίας αναμένεται να συνεισφέρουν το 60% του κύκλου εργασιών του Ομίλου Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v