Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Aύξηση μεγεθών το α’ τρίμηνο 2004

Αύξηση 11% στο κύκλο εργασιών και 27,5% στα κέρδη προ φόρων σημείωσε το Ιατρικό Αθηνών σε επίπεδο μητρικής το α’ τρίμηνο του 2004. Στον όμιλο οι αυξήσεις ήταν 9,4% και 13,5% αντίστοιχα.

Ιατρικό Αθηνών: Aύξηση μεγεθών το α’  τρίμηνο 2004
θετικά είναι τα αποτελέσματα της εταιρίας Ιατρικό Αθηνών κατά το 1ο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας έφτασαν τα 45,3 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 11%. Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η αύξηση αυτή των εσόδων οφείλεται στην στρατηγική επιλογή της εταιρίας για προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού εξωτερικών ασθενών (+16%) αλλά και στην προσέλευση μεγαλύτερου αριθμού εσωτερικών ασθενών (+5%). Η αύξηση της κίνησης των ασθενών αυτή ήταν αποτέλεσμα της δημιουργίας νέων προϊόντων για τους εξωτερικούς ασθενείς αλλά και της προέλκυσης νέων συνεργατών ιατρών.

Σημαντική αύξηση κατά 24,6% εμφάνισαν και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας που διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκ. ευρώ. Η αύξηση αυτή των λειτουργικών κερδών οφείλεται κυρίως στην σημαντική προσπάθεια που έχει καταβαλει η εταιρία για το περιορισμό του κόστους σε όλα τα επίπεδα.

Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 3,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες στο 19,7%, αύξηση σημαντική καθώς συνοδεύτηκε από αύξηση και των αποσβέσεων.

Αντίστοιχα τα διοικητικά κόστη ως ποσοστό του κύκλου εργασιών διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας οριακή μείωση (0,3 ποσοστιαίες μονάδες) καθώς ο περιορισμός τους είχε γίνει ορατός από την περυσινή χρήση.

Τέλος, αύξηση 27,5% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων και διαμορφώθηκαν στα 2,8 εκ ευρώ. Σημειώνεται, ότι τα κέρδη αυξήθηκαν παρόλο που τα έκτακτα, τα χρηματοοικονομικά έξοδα καθώς και οι αποσβέσεις ήταν αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 1 εκ. ευρώ περίπου.



Ανάλογη ήταν και η κίνηση των αποτελεσμάτων σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας σημείωσε αύξηση 9,4% στα 46,7 εκ. ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους σημείωσε αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων περίπου στο 21,9%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 8,7 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 17,9%. Τέλος τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,7 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 13,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v