Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ Θεσσαλίας: Πάει πίσω η έναρξη λειτουργίας

Με μερικούς μήνες καθυστέρηση θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ιασώ Θεσσαλίας, το οποίο ολοκλήρωσε στις αρχές Ιουλίου αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,6 εκατ. ευρώ.

Ιασώ Θεσσαλίας: Πάει πίσω η έναρξη λειτουργίας
Με μερικούς μήνες καθυστέρηση θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ιασώ Θεσσαλίας, το οποίο ολοκλήρωσε στις αρχές Ιουλίου αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,6 εκατ. ευρώ.

Η κλινική αναμένεται να ανοίξει εντός του τελευταίου τριμήνου της φετινής χρονιάς, ενώ το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προέβλεπε έναρξη λειτουργίας το αργότερο τον Ιούλιο.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ιασώ Θεσσαλίας στις 4 Απριλίου αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου με έκδοση 2.746.662 μετοχών, ονομαστικής αξίας 2 ευρώ έκαστη, με τιμή διάθεσης τα 3,5 ευρώ ανά μετοχή και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Στην αύξηση κεφαλαίου δεν συμμετείχε η Ιασώ αλλά η Ιασώ General, η οποία έβαλε 4 εκατ. ευρώ από τα 9,6 εκατ. ευρώ της αύξησης. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τη νέα ΑΜΚ όπως και τα ήδη αντληθέντα θα κατευθυνθούν για την ολοκλήρωση της επένδυσης της Ιασώ Θεσσαλίας.

Στόχος της Ιασώ Θεσσαλίας για την επόμενη διετία είναι η προσέλκυση περιστατικών μέσω των ιατρών μετόχων και του δικτύου συνεργαζόμενων ιατρών, ενώ θα επιδιωχθούν και συνεργασίες με ασφαλιστικά ταμεία μέσω σύναψης σχετικών συμβάσεων.

Σημειώνεται ότι η Ιασώ Θεσσαλίας προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 14,95 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ έχει αντλήσει δάνεια 27 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ που έχει συνάψει με την Εθνική. Η πρώτη δόση για το ομολογιακό θα πρέπει να καταβληθεί στις 15/2/2011.

Το Ιασώ Θεσσαλίας ολοκλήρωσε στις 3 Μαρτίου αύξηση κεφαλαίου κατά 8,5 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε αρχικά κατά 39,29% με την καταβολή 3,34 εκατ. ευρώ. Το 1.474.821 αδιάθετες μετοχές διατέθηκε κατά την κρίση του Δ.Σ. σε νέους και σε παλαιούς μετόχους με αποτέλεσμα η αύξηση να καλυφθεί κατά 100%.

Για τη διετία 2009 - 2010 στόχος του Ιασώ Θεσσαλίας είναι η προσέλκυση νέων συνεργαζόμενων ιατρών και ικανοποιητικού αριθμού περιστατικών και για τον λόγο αυτό προωθείται η υπογραφή συμβάσεων και με ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v