Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Διευκρινίσεις για ”εξαγορά θέσεων εργασίας”

Σε διευκρινίσεις, με αφορμή καταγγελίες που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας περί ”εξαγοράς θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ”, προχώρησε ο οργανισμός, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν εφόσον προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

ΟΤΕ:Διευκρινίσεις για ”εξαγορά θέσεων εργασίας”
Σε διευκρινίσεις, με αφορμή καταγγελίες που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας περί ”εξαγοράς θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ”, προχώρησε ο οργανισμός.

Ειδικότερα, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι οι προσλήψεις προσωπικού στον ΟΤΕ διέπονται από τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και πραγματοποιούνται κατόπιν δημόσιας προκήρυξης. Γίνονται δε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ ΟΤΕ), οι διατάξεις του οποίου έχουν ισχύ ουσιαστικού νόμου και τηρούνται απαρέγκλιτα.

Επιπλέον, ότι ο Οργανισμός αμέσως μόλις έλαβε γνώση συγκεκριμένων καταγγελιών, διέταξε την πραγματοποίηση διοικητικής ανάκρισης για την πλήρη διαλεύκανση του θέματος. Θα ακολουθήσουν μηνύσεις εφόσον προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι δεδομένων των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου που έχουν θεσπιστεί, καμία πρόσληψη που δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και ούτε πραγματοποιήθηκε. Άλλωστε και μόνον η ύπαρξη των συγκεκριμένων καταγγελιών επιβεβαιώνει ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός λειτούργησαν και δεν επέτρεψαν παράνομες προσλήψεις, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v