Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εντονη αντιπαράθεση στη συνέλευση (update)

Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης των πρακτόρων ΠΡΟΠΟ, και της απελθούσας διοίκησης επικράτησε στη σημερινή γ.σ. του ΟΠΑΠ. Για εξαρτήσεις που πνίγουν τον Οργανισμό έκανε λόγο ο κ. Κοσκινάς. Εγκριση αλλαγής ηγεσίας. Συνολικό μέρισμα 0,73 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Εντονη αντιπαράθεση στη συνέλευση (update)
Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ εκπροσώπων της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων ΠΡΟΠΟ, και της απελθούσας διοίκησης υπό τον Κ. Κοσκινά επικράτησε κατά τη σημερινή γ.σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι της ομοσπονδίας καταφέρθηκαν κατά της απερχόμενης διοίκησης Κοσκινά, θεωρώντας πως αυτή ενέργησε κατά των συμφερόντων της αρνούμενη να ενδώσει στα αιτήματα ενίσχυσης των ποσοστών που λαμβάνουν οι πράκτορες που διαθέτουν τα παιχνίδια.

Παράλληλα, οι ίδιοι τοποθετήθηκαν αρνητικά για την αύξηση των δαπανών που διοχετεύθηκαν σε εξαγορές εταιριών εκτός Ελλάδος, καθώς και σε διαφημιστικά έξοδα.

Απαντώντας ο κ. Κοσκινάς τόνισε πως αυτοί που εκφέρουν τις συγκεκριμένες απόψεις έχουν έννομο συμφέρον από τη διατήρηση παλαιών καθεστώτων και εξαρτήσεων, ενώ καυτηρίασε τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η εταιρία στην προσπάθεια απεξάρτησής της από προμηθευτές, τονίζοντας πως με τις ενέργειες που έχουν ληφθεί, ο ΟΠΑΠ θα μπορεί να δραστηριοποιείται αυτόνομα από το 2007.

”Το εγχείρημα της μετατροπής ενός δημόσιου οργανισμού σε Ανώνυμη Εταιρία θίγει συμφέροντα που είχαν εισχωρήσει στο δημόσιο”, είπε ο κ. Κοσκινάς, λέγοντας ότι οι εξαρτήσεις αυτές αφορούσαν συγκεκριμένες δραστηριότητες του οργανισμού”, τις οποίες συσχέτισε με την απαιτούμενη τεχνολογία.

”Όλοι αυτοί οι κύκλοι- και είναι γνωστοί και συγκεκριμένοι, οι οποίοι προσπάθησαν, προσπαθούν και θα προσπαθούν να σαλαμοποιήσουν, να ξεπουλήσουν την εταιρία τώρα και με τη νέα διοίκηση θα βρουν μεγάλα εμπόδια”, προσέθεσε ο ίδιος.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις της νέας διοίκησης, καθώς ο νέος πρόεδρος Dr. Ανέστης Φιλιππίδης, αναλύοντας τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας ανέπτυξε ως βασικές πτυχές της τη διατήρηση της τάσης διεθνούς επέκτασης, της εισαγωγής νέων παιχνιδιών, και αναμόρφωσης της εταιρικής εικόνας.

Τέλος, απαντώντας στα σχόλια περί ύπαρξης παρατυπιών τόσο ο παλαιός όσο και ο νέος πρόεδρος τόνισαν ότι αυτά τα ζητήματα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, με τον κ. Κοσκινά να εκτιμά πως αποτελούν προϊόν των ίδιων κύκλων που επιθυμούν τη διατήρηση των εξαρτήσεων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Κοσκινάς έκανε ειδικότερα λόγο για εξαρτήσεις που είχε ο Οργανισμός από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.



Εξάλλου, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,73 ευρώ για τη χρήση του 2003.

Ηδη ο ΟΠΑΠ έχει διανείμει με τη μορφή προμερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή και ως εκ τούτου το υπολειπόμενο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε 0,43 ευρώ.

Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση, ενώ η πληρωμή του θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης την τοποθέτηση του Σωτήρη Κωστάκου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του Ανέστη Φιλιππίδη στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΠ, σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κοσκινά, που κατείχε και τις δύο θέσεις.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ:

1. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: Ανέστης Φιλιππίδης του Αναστασίου, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.



2. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας: Σωτήριος Κωστάκος του Κωνσταντίνου, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Ιωάννης Ανύσιος του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Σεραφείμ Λιάπης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

5. Χρήστος Καρκάσης του Θεοδώρου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

6. Σωτήριος Νικολαρόπουλος του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

7. Σωτήριος Σπανίδης του Ιωάννου, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος των εργαζομένων.

8. Νικόλαος Παυλιάς του Δημητρίου, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος των εργαζομένων.

9. Δημήτριος Πολίτης του Ιωάννη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος της ΟΚΕ.



10. Δημήτριος Λυκόπουλος του Νικολάου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.



11. Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος του Λεωνίδα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

12. Δημήτριος Κρανιάς του Ηλία, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

13. Σωτήριος Κουλοσούσας του Κωνσταντίνου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v