Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι-Κρι: Αύξηση 27% στα κπφ α΄ τριμήνου

Άνοδο της τάξης του 27% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της βιομηχανίας γάλακτος Κρι-Κρι για το πρώτο τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Κρι-Κρι: Αύξηση 27% στα κπφ α΄ τριμήνου
Άνοδο της τάξης του 27% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της βιομηχανίας γάλακτος Κρι-Κρι για το πρώτο τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, διαμορφούμενα σε 275.320 ευρώ έναντι 216.660 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κρι-Κρι, για το ίδιο διάστημα τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 14,8% στα 670.220 ευρώ έναντι του ποσού των 584.200 ευρώ πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών της ΚΡΙ-ΚΡΙ διαμορφώθηκε σε 3,88 εκατ. ευρώ, έναντι 3,22 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας άνοδο 20,55%.

Σε ενοποιημένο επίπεδο οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν σε 4,135 εκατ. ευρώ, έναντι 3,415 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 21,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, αποδίδει τη σημαντική άνοδο των οικονομικών μεγεθών της στο πρώτο τρίμηνο του 2004, στην αύξηση των εξαγωγών της τόσο στα Βαλκάνια όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες, στην προώθηση στην αγορά νέων κερδοφόρων προϊόντων (παγωτό και γιαούρτι), καθώς και στη διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κρι-Κρι, ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρίας έδωσε η απόδοση επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και η είσοδός της στο ΧΑ τον περασμένο Ιούλιο.

Εξάλλου, το πρόσφατο λανσάρισμα των τεσσάρων νέων προϊόντων γιαουρτιού της εταιρίας (”Γιαούρτι Σερρών ΚΡΙ-ΚΡΙ” στραγγιστό και αγελάδος) αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη της Κρι-Κρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας.

Ειδικότερα, και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 27% σε σχέση με πέρυσι, και ανάλογη αναμένεται να είναι η κερδοφορία.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η Κρι-Κρι, στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου, προχωρά στην αναδιοργάνωση των λειτουργιών logistics της σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία συμβούλων μηχανικών σε θέματα logistics & supply chain management ”The Logistics Group”.

Η διαδικασία αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο, εκτιμάται από την εταιρία ότι πρόκειται να συμβάλλει τόσο στη μείωση του λειτουργικού κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας της Κρι-Κρι, όσο και στην υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξής της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v