Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Πτώση 24% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Στα 1.014 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Space Hellas στο εξάμηνο έναντι 1.341 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του 2008. σημειώνοντας πτώση 24,38%.

Space: Πτώση 24% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου
Στα 1.014 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Space Hellas στο εξάμηνο έναντι 1.341 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του 2008. σημειώνοντας πτώση 24,38%.

Η μείωση στα καθαρά κέρδη οφείλεται κυρίως λόγω εξάντλησης του πλεονεκτήματος της κάλυψης προς συμψηφισμό των μεταφερόμενων ζημιών της προηγούμενης περιόδου και τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο ποσό των 24.896 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού 26.421 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, εμφανίζοντας μείωση ποσοστού 5,77% η οποία χαρακτηρίζεται περιστασιακή. Η μείωση αυτή αφορά κυρίως πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα η οποία δεν καλύφθηκε από την αύξηση που εμφανίζεται στις πωλήσεις στον δημόσιο τομέα των σύνθετων έργων.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν στο ποσό των 7.577 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού των 7.666 χιλ. της προηγούμενης περιόδου εμφανίζοντας μικρή μείωση 1,16% και διατηρώντας στα ίδια περίπου επίπεδα το περιθώριο του μικτού κέρδους.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ) του Ομίλου, ανήλθαν στα 1.910 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού των 2.148 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, εμφανίζοντας μείωση κατά ποσοστό 11,08% και ακολουθεί τη μείωση του κύκλου εργασιών και της αύξησης του κόστους παραγωγής, ένεκα της πρόσληψης του αναγκαίου ειδικευμένου προσωπικού για την υποστήριξη και υλοποίηση των αναληφθέντων έργων σύνθετης τεχνολογίας.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου ανήλθαν στο ποσό των 2.342 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού των 2.549 χιλ. της προηγούμενης περιόδου, εμφανίζοντας μείωση κατά ποσοστό 8,12%.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν στο ποσό των 1.161 χιλ. ευρώ έναντι ποσού σε 1.363 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου ακολουθώντας γραμμικά τη μείωση του κύκλου εργασιών. 

Τα λοιπά συνολικά έσοδα μετά από φόρους του Ομίλου ανήλθαν στο ποσό των -84 χιλ. ευρώ και αφορούν έξοδα, καθαρά από αναβαλλόμενο φόρο, κεφαλαιοποίησης της καταβλημένης διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v