Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναζητά "φόρμουλα" για μείωση προσωπικού

Σε αναζήτηση σχεδίου μείωσης του προσωπικού κατά 2.000 άτομα βρίσκεται η διοίκηση του ΟΤΕ, με τον πρόεδρο, κ. Παναγή Βουρλούμη, να εκτιμά ότι εφόσον η απομάκρυνση γίνει σωστά θα ανοίξει ο δρόμος για 500 νέες προσλήψεις.

ΟΤΕ: Αναζητά φόρμουλα για μείωση προσωπικού
Σε αναζήτηση σχεδίου μείωσης του προσωπικού κατά 2.000 άτομα βρίσκεται η διοίκηση του ΟΤΕ, με τον πρόεδρο κ. Παναγή Βουρλούμη να εκτιμά ότι εφόσον η απομάκρυνση γίνει σωστά δεν θα κινδυνεύσει η λειτουργία του Οργανισμού, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις 500 νέων ατόμων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, επανέλαβε ουσιαστικά την πρόθεσή του για μείωση του προσωπικού το οποίο απασχολεί σήμερα ο Οργανισμός.

Ο κ. Βουρλούμης ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρόκειται για ένα νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου καθώς ο Οργανισμός εξετάζει την ποιοτική αξιολόγηση των εργαζομένων προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα για οικειοθελή αποχώρηση. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου δεν έχει προσδιοριστεί.

Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση ο πρόεδρος του ΟΤΕ, αναγνώρισε ότι αυτή κόστισε στον Οργανισμό ένα δύσκολο 12μηνο και εκτίμησε πως η αρνητική επίδραση θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της χρονιάς. "Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε σημαντική αλλαγή" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουρλούμης.

Ψηλά στις προτεραιότητες του ΟΤΕ στο επόμενο 12μηνο παραμένει η ενίσχυση της ευρυζωνικότητας, ενώ βασικός στόχος είναι η προώθηση της καλωδιακής τηλεόρασης.

Για το πρώτο είπε ότι προχωρούν οι συζητήσεις με τέσσερις μεγάλους δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε μία πόλη της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται το επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης ευρυζωνικότητας, με την τεχνολογία VDSL (που θα φέρει οπτικές ίνες μέχρι τα λεγόμενα "καφάο"), την οποία εφαρμόζει και η μέτοχος D.T., με το επιχείρημα ότι μπορεί να καλύψει άνετα τις προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες με μόλις στο 1/5 του κόστους της FTTH, που προωθεί η Πολιτεία .

Κατά τον κ. Βουρλούμη, το έργο (άτυπα "Fiber to the Kafao") μπορεί να αποτελέσει χρονικά ένα πρώτο "σκαλοπάτι" για την υλοποίηση του ευρύτερου project του ΥΜΕ, σε σχέση με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών προς 2.000.000 ελληνικά νοικοκυριά, αρχικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει φέτος, με προοπτική το 2010 οι οπτικές ίνες να έχουν φτάσει σε 2.000 - 3.000 "καφάο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v